≫ 

Kalimnos: Ostrvo bogate istorije, peščanih plaža i skoro 4 hiljade pešačkih staza

Grčko ostrvo pri obali Turske

  • 0
Krf pixabay.com

Ukoliko ste u potrazi za jedinstvenim grčkim ostrvom, koje osim bogate istorije i kulturnih znamenitosti nudi i odličan provod i brojne avanture, a uz to ima i neverovatne plaže, onda je pravi trenutak da se upoznate sa čarobnim ostrvom Kalimnos.

Ostrvo bogate istorije

Iako ovo obično nije prvo koje pada na pamet mnogim turistima, reč je o ostrvu koje se  po veličini nalazi na četvrtom mestu u grupaciji Dodekaneza.

Pored toga što nudi autentični grčki duh, posetiocima daje i priliku da upoznaju i njegovu bogatu istoriju, posete brojne znamenitosti, ali i uživaju u fenomenalnim plažama i dobrom provodu.

Do Kalminosa se može stići direktnom avio linijom iz Atine. A postoji i alternativna opcija za one avanturističkog duha. Svakodnevno saobraća redovna avio linija Atina-ostrvo Kos, a to ostrvo je sa Kalimnosom povezano redovnom brodskom linijom, prenosi Greek city times. Za ljubitelje vožnje trajektima je na raspolaganju redovna brodska linija, koja saobraća dva puta sedmično iz atinske luke Pirej do ostrva.

Zašto posetiti Kalimnos?

Pored brojnih znamenitosti, ovo ostrvo nudi i uživanje u sjajnim, lokalnim specijalitetima. Svakako treba probati mermizeli, čuvenu salatu, kao i hobotnicu sa roštilja, mauri i druge.

turizam plaža ležaljke Foto: Tanjug/AP

Plaže kojima obiluje ovo ostrvo su posebno zanimljive. I ne zna se koja je lepša od koje. Gde god da krenete, naići ćete na neku manju ili veću plažu, koja će vam oduzeti dah, tako da nema potrebe bilo koju posebno izdvajati.

Na Kalimnosu se nalazi više od 3.800 pešačkih staza, pa je tako ostrvo postalo okarakterisano kao jedno od najpopularnijih za ljubitelje rekreativnog pešačenja.

Za ljubitelje ronjenja su dostupne brojne organizovane aktivnosti, ali i za ljubitelje jedrenja. Osim po lepotama koje su oku lako vidljive, podvodni svet oko ovog ostrva je takođe izuzetno interesantan.

U njegovoj blizini se nalazi i maleno ostrvo Telendos, na kome nema automobila i koje predstavlja odličnu ideju za jednodnevni izlet dok boravite na Kalimnosu. Ne propustite da posetite i crkvu posvećenu Svetom Đorđu.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA