≫ 

Zašto svi žele da letuju baš na Kikladima? Svako ko hoće da bude viđen bira baš neka od ovih ostrva

  • 3
Mikonos Mikonos / foto: pixabay.com

Ako želite da budete viđeni, da delite svoje fotografije sa onih čuvenih fancy i trendi, da ne kažemo cool mesta, onda je nemoguće da ne posetite grčko ostrvo Mikonos. Poznato je da tamo letuju oni sa dubljim džepom, bili Grci ili stranci.

A za ovim ostrvom po tom pitanju, ne zaostaju baš mnogo ni druga iz grupacije Kiklada, mada je ipak Mikonos po prestižu definitivno na prvom mestu.

Ostrvo za džetsetere

Mikonos Mikonos / pixabay.com

Kako se na ostrvu Mikonos često mogu videti i mnoge svetski poznate face, to nije čudno što oni koji su ljubitelji prestiža žele da ga posete.

Suvišno je reći da su cene na Mikonosu pristupačne samo onima sa baš, baš mnogo nula na računu.

Žurke su jedan od osnovnih simbola provoda na ovom ostrvu. U barovima na plaži ili u zatvorenom prostoru, potpuno je svejedno, jer je dobar provod zagarantovan.

Pod uslovom da možete da iskeširate sve to, naravo!

Otkrijte tajne bisera kikladskih ostrva

paros Antiparos / pixabay.com

Mada ne može da parira Mikonosu po pitanju ludog noćnog provoda, ostrvo Paros nudi mnoge atrakcije. Doduše, ako znate da je to jedno od ostrva Kiklada koje rado obilaze i neke poznate holivudske face, onda je sve jasno.

Ipak, na Parosu ćete uživati ne samo u prirodnim lepotama ovog zanimljivog ostrva, nego i u prelepim peščanim plažama, od kojih su pojedine pravi raj za ljubitelje surfovanja, ali i u selima, među kojih su mnoga sačuvala svoju autentičnost.

Najmanje fancy ostrvo Kiklada

naksos Naksos / foto: pixabay.com

Budući da je najveće ostrvo u grupaciji Kiklada, nekako se očekivalo da Naksos prednjači. Ipak, tron u slučaju trendi lokacija u ovom delu Grčke definitivno ima Mikonos.

Ali je Naksos priča za sebe...

Planina Zas, koja se nalazi na ovom ostrvu je ujedno i najviši vrh cele ostrvske grupacije Kiklada. Tu su i neke od najlepših plaža, kao i svetilište posvećeno bogu Apolonu, šarmantne ulice, karakteristična kikladska arhitektura i još mnogo toga.

Baš zbog svega toga i Naksos je često odredište mnogih holivudskih zvezda.

Video: Laguna Giola: Prirodni i jedinstveni bazen Tasosa

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaza

    5. septembar 2020 | 10:23

    Moja drugarica uvek bira "skuplje" destinacije, ali zato uzima najjeftiniji smestaj. U supi bi spavala samo da ode na neko takvo letovanje. Nosi suncobran da ne placa lezaljke pa ga zabode negde na kraju plaze gde nema nesto turista, jel naravno svaki kafic/ restoran ima svoj deo plaze gde se iznajmlju lezaljke. Slika se na plazi pa opet tako uvece u nocnom izlasku. Ponese skupe krpice da narod kod kuce gleda kako je njoj dobro u zivotu. Takva je i kad izadje u grad, namontira se, besna bunda a onda za celo vece cevci jedno pice dok mi obrnemo po 3-4 ture. I onda razmisljam gde je tu uzivanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA