≫ 

Nije mogao ovog leta da ode u Grčku, pa je napravio Santorini u svom dvorištu

Neverovatna maketa!

  • 0
santorini maketa foto: printscreen/youtube/ Omroep Brabant

Ako ove godine niste imali prilike da uživate u nekom od grčkih letovališta, možete da učinite da Grčka dođe vama u goste. Jednostavno uživanje na nekom od bazena uz časicu čuvenog grčkog Uza je svakako jedna od ideja.

Ali je ipak, mnogo bolju ideju imao jedan Holanđanin i doneo Grčku u svoj dom.

Ostrvo Santorini u Holandiji

U mestu Bergen op Zoom u Holandiji živi 68-ogodišnji Fer Gerts, koji svake godine redovno posećuje Grčku. I tako unazad celih 40 godina.

Kako upravo Grčku smatra svojom drugom domovinom, tako mu i nedostaje ove godine, jer jednostavno ne želi da se izlaže riziku i putuje u trenutku kada je još uvek aktuelna pandemija korona virusa.

Zato je došao na sjajnu ideju...

Maketa grčkog ostrva Santorini sada krasi njegovo dvorište. Duga je skoro 5, a široka oko 2 metra i čini je 22 dela, koja su složena kao slagalica.

- Gerts je više od 20 godina radio na ovom jedinstvenom umetničkom delu, koje je izrađeno od stiropora, drveta i kartona, prenosi Greekreporter.

santorini maketa foto: printscreen/youtube/ Omroep Brabant

Neverovatna je preciznost sa kojom je ova maketa izrađena. Svaka građevina ima i prozore i vrata, kao i terase, pa čak i ležaljke za plažu.

Pored toga što Grčku zaista smatra svojom drugom domovinom, ovaj vitalni Holanđanin navodi i da je posebno fasciniran grčkim načinom života. S obzirom na to da mu je upravo ostrvo Santorini jedna od omiljenih destinacija u ovoj zemlji, jasno je zbog čega se odlučio da napravi maketu baš tog ostrva.

A dok odbrojava dane do ponovnog odlaska u omiljenu mu Grčku, Gerts naspe čašu omiljenog vina, zavali se u stolicu sa pogledom na Santorini i u mislima je već tamo.

A mi, čak i ako nemamo mogućnost da strpljivo pravimo makete omiljenih mesta u Grčkoj, uvek možemo da pronađemo način da nam ta divna zemlja bude u mislima... dok je ponovo ne budemo posetili.

Video: Grčki turizam na kolenima: Nikada gore

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA