≫ 

Ovako izgleda Parga pred oluju Janos: Omiljeno letovalište srpskih turista neprepoznatljivo

Ogromni talasi i čelično sivo nebo najavljuju nevreme u Grčkoj

  • 2

U omiljenom srpskom letovalištu Parga sprema se olujno nevreme. Džinovski talasi i tmurno, sivo nebo najavljuju dolazak mediteranskog uragana. Ekskluzivni snimak iz Parge našoj redakciji poslala je Helena Tripković.

Grci su od juče u stanju pripravnosti. Oluja Janos naterala ih je da zatvore škole na Zakintosu i Kefaloniji. Obustavljen je trajektni saobraćaj, a predviđaju da će pasti 200 litara kiše po metru kvadratnom.

Meteorolog firme "Veder tu ambrela" Đorđe Đurić za Telegraf.rs je najavio da se u Grčkoj očekuju uraganski vetrovi od preko 200 kilometara na čas, ogromni plimni talasi i katastrofalne poplave i bujice.

Teškim kamionima, prikolicama i autobusima zabranjeno je kretanje državnim autoputem na zapadu Grčke, rekao je zamenik ministra za civilnu zaštitu Nikos Hardalijas.  Od večeras će na 24 sata biti uvedena dodatna saobraćajna ograničenja, prenosi Tanjug.

Oluja "Janos" koja je stigla u morski region izmedu italijanske Sicilije i grčkog Peloponeza rano jutros počela je da se intenzivira i poprima karakteristike mediteranskog uragana, saopštio je Meteorološki zavod Atinske nacionalne opservatorije.

Prema najnovijoj prognozi, "Janos" će se kretati u pravcu centralnog Jonskog mora i severozapadnog Peloponeza i stići će sutra rano ujutru u Grčku, ali u kom pravcu će se potom kretati ostaje nepoznato, mada su predviđanja da će najverovatnije krenuti na jug.

Osim obilnih padavina, "Janos" će doneti jak vetar koji će u nekim slučajevima dostići nivo olujne bure i vrlo visoke talase na moru.

Zbog lošeg vremena trajekti koji plove na realicji Zakintos-Kilini od jutros ne saobraćaju.

Video: Jako nevreme pogodilo i Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majkl Džondar

    17. septembar 2020 | 20:36

    Pa još to im ostalo ove godine. Inače Parga je vrhunska. Jedna divlja, jedna šljunkovita i jedna duga peščana plaža. Znači za svakog po nešto. I to sve u jednom gradu.

  • Goa

    17. septembar 2020 | 22:36

    Obavestavajte nas sta se desava sa Pargom, i kako ce proci ovaj uragan, molim vaaas, mnogo volim ovo mesto !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA