≫ 

Svako ima svoju "kuću sa medvedićima": Ovako izgleda atinska ispred koje svi žele da se slikaju

Da li ste posetili Little Kook?

  • 0
Little Kook, Atina Little Kook, Atina / foto: printscreen/youtube/Living Walks

Ako ste posetili prestonicu Grčke u bilo koje doba godine, a niste prošetali do čuvenog atinskog Psirija, tu grešku morate prvom prilikom da ispravite. 

Na zvaničnom nalogu National Geographic Travel na Instagramu je osvanula sjajna fotografija čuvenog Little Kook-a, koji se nalazi u samom centru šetališne zone Atine.

Dobitnik Pulicerove nagrade, Muhamed Muheisen je boravio u Atini i svojim objektivom uhvatio lepotu najšarenije uličice u centru grčke prestonice.

U jednoj od najlepše ukrašenih ulica u Psiriju se nalazi i Little Kook, bajkovito mesto, u kome uživaju i deca i odrasli je živopsino dekorisano tokom cele godine.

Na fotografiji, koja je nastala neposredno pre zatvaranja prodavnica zbog mera donetih usled pandemije korona virusa, mogu se uočiti kišobrani, trešnjini cvetovi, živopisno ukrašeni stolovi i karakteristični crveni znak, na kome piše Little Kook, a sve je inspirisano junakinjom Meri Popins.

Kako je fotografija zabeležila više od 151.000 lajkova, jasno je da su korisnici Instagrama prosto poludeli za njom.

Zahvalnica je objavljena i na zvaničnom nalogu ovog čuvenog objekta. A u njoj je navedeno:

- U tako teškom vremenu, zahvaljujemo National Geographic Travel-u i nagrađivanom fotografu što su odabrali fotografiju vašeg omiljenog Little Kook-a i dodali je u svoju galeriju na Instagram-u. Hvala vam puno na širenju boja, nade i optimizma kroz fantastične fotografije! Čast nam je što i mi imamo mesto u vašoj galeriji i što smo deo vašeg sveta i dela. Budite kreativni i sigurni!

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA