≫ 

Do Soluna obično idemo drumskim putem, a evo koliko je inače koštala avionska karta

U nekim trenucima je znala da bude skuplja i od karte za Atinu

  • 0
solun Solun / pixabay.com

Ko još pamti one lepe trenutke pre donošenja odluke o tome na koji način ćemo stići do omiljenog grčkog letovališta? Ono slatko iščekivanje dok ne ugledamo ponovo more.

Čini se da će iščekivanje dogodine biti još jače, s obzirom na to da su ove godine samo retki imali priliku da odmaraju u Grčkoj.

Poznato je da većina naših turista na letnji odmor u tu zemlju odlazi automobilom ili eventualno autobusom. Neko jer mu je udobnije, neko jer je navikao, a neko jer smatra da nema poentu davati baš toliko novca za avionske karte.

I nije samo to u pitanju, naravno. Mnogo je veći problem pronaći prevoz od aerodoroma u Solunu do izabranog letovališta. Sve to naravno utiče na cenu, ali isto tako turistima i značajno otežava celokupno putovanje.

Posmatrano iz te perspektive, uopšte ne čudi što mnogi srpski turisti najradije biraju opciju uplate paket aranžmana preko neke agencije. U tom slučaju mogu da iskoriste mahom autobuski prevoz ili da odaberu opciju sopstvenog prevoza. Naravno da kada se cena avio-karte pomnoži sa svim članovima porodice, koji odlaze na letovanje, sasvim je jasno što mnogi radije biraju drumski put do Grčke.

Cena avionske karte do Soluna

Solun Pixabay.com

Istini za volju, trenutno ne saobraća redovna avionska linija između Beograda i Soluna. Vlada Republike Grčke je donela nove mere, usled pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji, pa je tako ostao otvoren samo aerodorom u Atini.

Ali ranije je cena povratne karte Beograd-Solun-Beograd po osobi iznosila između 21 i 26 hiljada dinara. Tim troškovima svakako treba dodati i one, koji se odnose na transfer do izabrane destinacije.

A ako znate da je cena karte Beograd-Atina Beograd iznosila nešto manje od 20 hiljada, cena karte do Soluna je ipak značajno skuplja.

Postavlja se pitanje da li je pametnije malo se pomučiti i putovati nekoliko sati sopstvenim automobilom do odredišta u Grčkoj ili se ipak opredeliti za manje maltretiranja i koristiti avio-prevoz? Ukoliko putujete sami, onda je možda isplativije izabrati opciju avionskog prevoza.

Ali s obzirom na to da na more obično idu minimum dve osobe ili recimo tročlana, odnosno četvoročlana porodica, priznaćete da je definitivno isplativije odabrati opciju automobilskog prevoza do željenog letovališta.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA