≫ 

Grci leti vole da su viđeni na Mikonosu, a zimi baš u ovom planinskom gradiću

Sa ukupno 19 staza, Arahova je okarakterisana i kao najluksuzniji ski-centar zemlje

  • 0
Arahova, Grčka Foto: Pixabay

Verovali ili ne, mnogi stanovnici Grčke i te kako uživaju u zimskim sportovima. A zbog toga ne moraju da napuštaju svoju zemlju, jer se u njoj nalaze neki od najkvalitetnijih ski centara u ovom delu Evrope.

Možda zvuči neobično, jer je mnogima prva asocijacija na Grčku leto i more, ali u ovoj zemlji se nalaze mnogi, odlični ski centri.

Planinska lepotica Grčke

Na južnim padinama planine Parnas, u regiji Beotije, smestio se šarmatni gradić Arahova. Ne samo da je u pitanju jedan od najboljih ski-centara Grčke, nego je i mesto koje je atraktivno za posetiti u svako doba godine.

Sa ukupno 19 staza, Arahova je okarakterisana i kao najluksuzniji ski-centar zemlje. Upravo zato i ne čudi podatak da mnoge slavne ličnosti rado biraju upravo tu destinaciju.

Arahova; foto screenshot Youtube/Sylvestro 09 Arahova; foto screenshot Youtube/Sylvestro 09

Ski-staze u Arahovi su različite težine, a njihova ukuna dužina je 36 kilometara. Brojni dodatni sadržaji, koji su izuzetno kvalitetni, čine da ovo skijalište bude toliko interesantno, da se u toku zimskih meseci traži mesto više. Kuće od kamena i uske kaldrmisane ulice, specifične za planinska sela širom Grčke, daju ovom ski-centru posebnu  draž.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели arachovameteo.gr (@arachovameteo.gr)

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели 🇬🇷GREECE🏖️ TRAVEL🌈 ONLINE (@alina__greece)

Arahova se može pohvaliti sa čak 3 ski centra, koja se smatraju odlično organizovanim. Ali uprkos tome, tokom sezone su ovde mesta rezervisana i mesecima unapred.

Arahova foto: pixabay.com

U brojnim restoranima koji služe nacionalna jela se mogu isprobati specijaliteti koji su autentični i mogu se konzumirati samo u ovom delu Grčke. A jedan od njih je svakako i sir Formale, koji se spravlja po tradicionalnom recptu od mleka ovaca, koje su gajene na prostranim pašnjacima tog kraja.

Osim sadržaja ski-centara i brojnih taverni, Arahova se može pohvaliti i suvenirinicama i prodavnicama različite robe, koje su smeštene u tradicionalnim planinskim kućama. U blizini glavnog trga se nalaze brojne kafeterije i poslastičarnice, u kojima takođe možete probati autentične poslastice ovog kraja. Crkva posvećena Svetom Đorđu je još jedna od znamenitosti ovog ski-centra, koji tradicionalno najviše posećuju stanovnici Atine.

Video: Otpisani Orlovi uživaju sa devojkama na Mikonosu

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA