≫ 

Ovo je i zvanično najlepše ostrvo u Evropi i, naravno, nalazi se u Grčkoj

Da li ste ikada posetili Santorini?

  • 1
Santorini Foto: Pixabay/Santorini

Sve i da niste imali prilike do sada da posetite grčko ostrvo Santorini, nema sumnje da ste puno puta imali prilike da vidite makar i na fotografijama kako ono izgleda, prosto zato što je to jedno od najčešće fotografisanih grčkih ostrva. 

Iz tog razloga gotovo nikoga i ne čudi vest da je upravo grčko ostrvo Santorini ponelo odličja u nekoliko kategorija takmičenja Global Travel Awards 2020, koje organizuje proslavljeni američki magazin za putovanja.

Grčka je proglašena „Omiljenom zemljom“, dok su kao omiljene mediteranske destinacije našle na drugom i trećem mestu Irska i Španija.

Sedmu godinu za redom je ostrvo Santorini proglašeno „Najboljim ostrvom u Evropi“.

Nakon Tahitija, Grčka je zauzela drugo mesto među „Omiljenim destinacijama za medeni mesec“ u celom svetu. Sasvim je očekivan ovaj izbor, kada se uzme u obzir činjenica da na teritoriji Grčke postoji na hiljade ostrva, na kojima se može uživati u romantičnim zalascima sunca, fenomenalnim plažama i zadivljujućim pejzažima.

oia, santorini Oia / Foto: Pixabay

Kao odgovor na brojne nagrade, koje su dodeljene na zvaničnoj ceremoniji, generalni sekretar Grčke nacionalne turističke organizacije, Dimitris Fragakis je naglasio da su sve te nagrade pokazatelj da je Grčka izuzetno poželjna turistička destinacija na međunarodnom nivou, prenosi Greekreporter.

- Na izuzetno konkurentnom polju, naša zemlja pokazuje svoje prednosti na međunarodnom tržištu – dodao je.

santorini maketa foto: printscreen/youtube/ Omroep Brabant

Iako je ovogodišnja sezona bila u velikoj meri drugačija u odnosu na ranije, te su i avio kompanije i hoteli, ali i turistički i ugostiteljski radnici dovedeni u izuzetno tešku situaciju, Grčka je odbila da bude savladana. Zemlja je videla ovu situaciju kao šansu za ulaganje u dugorčno održivi turizam, te se nada da će na taj način uspeti da umanji štetu koju je donela ovogodišnja sezona.

Ovaj ekološki zdraviji vid turizma mnogi stručnjaci vide kao budućnost u turizma po završetku pandemije, te se očekuje da će mnogi turisti radije birati destinacije poznate kao ekološki razvijene.

Video: Kovid-19 je pogodio celu Grčku, ali ovaj deo zemlje je uspešno odoleo sa 0 zaraženih

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA