≫ 

Dosta nas je barem jednom posetilo Meteore, ali nam je ovaj fantastičan muzej promakao

Muzej pečuraka Meteora osvojio je bronzanu medalju u sferi kulture

  • 1
muzej meteora Pintskrin: Youtube/ Dave Briggs

Možda ste i posetili manastire Meteora i imali prilike da se divite neverovatnim Svetinjama, koje izgledaju kao da lebde u vazduhu. Međutim, manje je poznato da se u tom delu zemlje nalazi i muzej, po svemu jedinstven u Grčkoj, ali i u Evropi.

Kao deo Prirodnjačkog muzeja funkcioniše i Muzej pečuraka Meteora. Upravo taj jedinstevni muzej je osvojio bronzanu medalju, u sferi kulture na takmičenju Greek Lighting Awards 2020.

Najnovije krilo ovog po svemu jedinstvenog, ali i neobičnog muzeja nudi mogućnost posetiocima da se upoznaju i sa nutritivnim vrednostima različitih vrsta pečuraka. A uz podršku kompanije Interactive Light Designs iz Larise, pruža mogućnost svim posetiocima da zarone u svet pečuraka.

Zahvaljujući primeni vrhunske tehnologije, posetioci sada zaista imaju osećaj kao da su okruženi neobičnim svetom gljiva, jer se projektovane slike preklapaju sa fizičkim prostorom u novoizgrađenom krilu ovog muzeja, prenosi Greekreporter.

Umesto da se oslanja na tradicionalan tip muzejskih postavki i omogućuje posetiocima da na taj način istražuju blagodeti pečuraka, novo krilo muzeja uspeva da uz pomoć svetlosti, slika i savremene tehnologije oživi svet pečuraka i tako ga približi posetiocima.

muzej meteora Pintskrin: Youtube/ Dave Briggs

Sve to i te kako utiče na doživljaj svakog posetioca. Malo je reći da su svi oduševljeni takvom muzejskom postavkom, a posebno oni koji su ljubitelji virtuelne realnosti.

Pa, kada granice budu ponovo otvorene i ako budete imali prilike da odete makar na izlet do manastira Meteora, ne propustite da posetite i ovu atrakciju.

(Aleksandra Blažević/ Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA