≫ 

"Forbs" objavio listu najcenjenijih ostrva Mediterana: Uz Siros, tu je i jedno u našem komšiluku

Neko žudi za upoznavanjem atraktivnih destinacija, a neko želi da upozna neotkrivena ostrva. Na Mediteranu ne manjka ni jednih ni drugih

  • 0
Ostrvo Siros, Grčka Foto:printscreen/Youtube/Solstice Vacations

Iako se često pominje da je u senci čuvenog ostrva Mikonos, koje se nalazi u blizini, grčko ostrvo Siros se našlo na listi magazina „Forbs“ i okarakterisano je kao „najcenjenije“.

Poznat po svojoj klimi i prirodnim lepotama, Mediteran je bogat brojnim „dijamantima“ koje tek treba otkriti. Zato je pomenuti magazin priredio listu od 5 najcenjenijih mediteranskih ostrvskih destinacija.

I dok je većina turista posetila Siciliju, Sardiniju i Santorini, veći deo ostrva Mediterana je neistražen. Upravo takva ostrva se smatraju odličnim izborom za one koji nisu željni boravka na destinacijama koje se smatraju naročito popularnim i na kojima su primetne značajne gužve u uobičajenim uslovima.

Na samom vrhu ove liste se našlo grčko ostrvo Siros, uz obrazloženje da je to „pravi dragulj Kiklada, koji svojim posetiocima nudi kombinaciju divne arhitekture, ukusne hrane i osunčanih plaža“.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели dergriechischdeutschblog (@dergriechischdeutschblog)

Kako prenosi Newsbeat, tokom boravka na Sirosu ne bi trebalo propustiti šetnju šarmantnim kaldrmisanim ulicama Ermupolisa, kao ni posetu lokalnom Arheološkom muzeju, koji je smešten u jednoj od centralnih građevina na ostrvu.

Ne manjka ni plaža na ostrvu Siros. A posebno su interesantne one, koje se nalaze u južnom delu ostrva.

Odmah posle Sirosa, prekoruka magazina „Forbs“ je ostrvo Tabarka u Španiji, zatim ostrva Kerkena u Tunisu. Iza njih se nalazi tursko ostrvo Kekova, dok je hrvatski Mljet zauzeo peto mesto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA