≫ 

Grčko ostrvo među 10 najboljih destinacija u 2021: Na listi su i 2 poznata letovališta u komšiluku

Osim jednog grčkog ostrva, na listi najboljih evropskih destinacija za 2021. godinu se našlo i jedno crnogorsko i jedno hrvatsko letovalište

  • 3
Kefalonija, Grčka Foto: Pixabay

Platforma za promociju turizma u Evropi je sprovela istraživanje najboljih destinacija za 2021. godinu. Glasalo je više od 600.000 ljudi iz 190 zemalja sveta, kako bi bile odabrane najbolje evropske destinacije.

Jedan od favorita je bila i Kefalonija, grčko ostrvo koje je okarakterisano kao najlepše u zemlji. U publikaciji je navedeno da ovo jonsko ostrvo „ima neverovatne plaže kao što su Mirtos i Antisamos, dok se na njemu nalazi i pećina Melisanis, a samo ostrvo je jedno od najupečatljivijih prirodnih čuda u celini“, prenosi Newsbeat.

Ostrvo Kefalonija se našlo na visokom, sedmom mestu među najboljim evropskim destinacijama za ovu godinu.

Učesnici glasanja su posebno pominjali plažu „Ksi“, specifičnu po crveno-narandžastom pesku, kojim je prekrivena. Lokalna kuhinja, koja nudi fenomenalne specijalitete je još jedan plus Kefaloniji, te je zato i okarakterisana i kao odlično gastronomsko odredište.

Na prvom mestu se našla Braga u Portugaliji, iza koje su sledili italijanska prestonica, grad Rim i hrvatsko letovalište Cavtat.

Cavtat Cavtat, Hrvatska / Foto: Pixabay

Na četvrtom mestu liste najboljih evropskih destinacija za 2021. godinu se našla romantična Firenca, a nakon nje i rumunski grad Sibinj, dok je na šestom mestu prestonica Francuske, grad Pariz.

Već pomenuta Kefalonija se našla na sedmom mestu ove liste, a odmah iza nje sledi crnogorski grad Kotor.

Kotor Foto: Pixabay/Kotor

Na devetom mestu je dolina Soče u Sloveniji, dok su Kanarska ostrva na desetom mestu.

Koju biste vi destinaciju izdvojili kao najbolju u Evropi?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA