Zakintos je poznat po noćnom životu, ali i najlepšim plažama: Raj u zagrljaju Jonskog mora

Jedno od sedam jonskih ostrva, sa opravdanim razlogom se smatra i jednim od najlepših u celoj zemlji. Jedna od plaža na Zakintosu je postala sinonim za lepotu ostrva

  • 1
Ostrvo Zakintos, Grčka Foto: Pixabay/clickphoto

Među sedam ostrva u Jonskom moru, na trećem mestu po površini nalazi se Zante ili Zakintos. Ukoliko ste imali prilike da posetite ovo ostrvo najveće dužine oko 40 i širine oko 20 kilometara, sigurno znate i zbog čega se smatra ne samo jednim od najlepših jonskih ostrva, nego i najlepšim u celoj Grčkoj.

Kefalonija je ostrvo koje je Zakintosu najbliže i udaljeno je oko 20 kilometara, dok se obale Peloponeza nalaze na udaljenosti od oko 25 kilometara.

Ovo ne tako površinski veliko ostrvo se može pohvaliti brojnim plažama.

Navagio, za koju se sa razlogom često navodi da je jedna od najčešće fotografisanih grčkih plaža, sasvim sigurno je i najpopularnija. Do plaže, poznate po olupini broda, koja se na njoj nalazi, može se stići samo sa strane mora.

Mesto sa koga se pruža možda i najlepši pogled prema Shipwreck beach, kako se takođe naziva Navagio, nalazi se u neposrednoj blizini Anafonitria.

Olupina koja se nalazi na ovoj plaži, tu je još od 1980. godine. U to vreme su na brodu bili krijumčari duvana i alkohola. Kako su snage grčke mornarice krenule u poteru, a bila je oluja, desilo se da se brod nasukao upravo na ovoj plaži.

Nije poznato šta se kasnije dogodilo sa krijumčarima, ali olupina njihovog broda i danas svedoči o tom događaju i postala je vremenom zaštitni znak ostrva Zakintos.

Osim po plažama, ovo ostrvo poznato je i po noćnom životu, pa i ne čudi što Zakintos svakog leta mladi željni provoda izdvajaju kao omiljenu destinaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    1. april 2021 | 22:04

    Nije poznato sta se desilo sa krijumcarima sli se zna da je celo ostrvo pusilo malrboro .. licno mi rekli 😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA