≫ 

Da li ste posetili plažu Elafonisi? Jedna je od 5 najboljih u svetu i možda najlepša u celoj Grčkoj

Osim po peščanom sprudu, koji tokom plime zna da bude potopljen i do metar u vodu, ova kritska plaža je poznata i po pesku specifične boje - ružičaste

  • 1
Plaža Elafonisi, ostrvo Krit Foto: Pixabay/jarekgrafik

Poznata po kristalno čistoj vodi i pesku ružičaste boje, plaža Elafonisi na najvećem grčkom ostrvu sa pravom važi za jednu od najboljih u zemlji.

Tokom 2018. godine je proglašena i jednom od 5 najboljih na svetu, u okviru programa "TripAdvisor Travelers Choice Awards", navodi Greece10best.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Crete | Greece (@visit_crete_guide)

Od grada Hanija na Kritu je udaljena oko 75 kilometara.

Do ovog delića raja, koji se nalazi na jugozapadnom delu ostrva, može se stići čak i redovnim autobuskim linijama iz Hanje. Podrazumeva se da je moguće putovati do plaže Elafonisi i automobilom, a otvorena je mogućnost i za pristup sa morske strane.

Posebno je interesantna zbog peščanog spruda, u vidu trake, prekrivene finim, sitnim peskom. Tokom plime, taj sprud zna da bude potopljen i do metar u vodu, što celu plažu čini još atraktivnijom.

Deo plaže koji se nalazi na mestu, koje nikada nije potopljeno je za turiste posebno zanimljivo. A pesak ružičaste boje u nekim njenim delovima opčinjava sve posetioce. Uprkost činjenici da plaža nije mala, tokom letnje sezone je ponekad teško pronaći slobodno mesto na njoj.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Soulreps (@soulrepresentations)

Na kritskoj plaži Elafonisi postoji i omanji kafe bar, a dostupne su ležaljke i suncobrani na određenim delovima.

Video: Seničić: Sredinom aprila možemo očekivati da granice budu otvorene

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ....

    26. april 2021 | 01:26

    I osiguranje rent a car-a ne pokriva odlazak na istu...sa razlogom. Ujedno, spremite celcne zivce za put do iste, a zatim od parkiranog vozila do nje....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA