≫ 

Magično grčko ostrvo koje morate posetiti makar jednom u životu: Santorini osvaja već na prvi pogled

Prema zvaničnoj najavi, kompanija Viz er uspostavlja direktan let od Beograda do Santorinija polovinom juna. Eto odlične prilike za posetu ovom biseru Kiklada

  • 1
Ostrvo Santorini, Grčka

Foto: Pixabay/jarekgrafik

Ostrvo koje se smatra jednim od bisera Kiklada, ujedno je i jedno od najčešće fotografisanih grčkih ostrva. Sve i da niste imali prilike da posetite Santorini, gotovo je sigurno da ste videli neku fotografiju sa tog ostrva.

Građevine okrečene u belo, sa tirkizno plavim vratima i prozorima, uz mnoštvo bugenvalije i ostalog mediteranskog rastinja, tek su neka od obeležja ovog ostrva. Tu su i brojne stepenice, ekskluzivni hoteli i plaže prekrivene crnim i crvenim, vulkanskim peskom.

Snaga prirode na delu

 

Santorini je ostrvo vulkanskog porekla. Smatra se da je za njegov nastanak zaslužna erupcija vulkana, koja se dogodila pre oko 3.500 godina. Tada se u dubinama Egeja „izgubio“ centralni deo ostrva. Ono što je ostalo na površini jesu nekoliko stotina metara visoke litice, po kojima je ostrvo prepoznatljivo.

U doba mletačke vladavine nastaje i naziv ostrva. Vezuje se uz Svetu Irenu, odnosno Santa Irene. Grci ovo ostrvo nazivaju Fira ili Thira.

Oko 75 kilometara deli Santorini od kopnenog dela Grčke. Na oko 20 kilometara udaljenosti nalazi se ostrvo Ios, dok je Krit udaljen oko 60 kilometara.

Letovanje na Santoriniju

 

U ponudi pojedinih agencija nalazi se i letovanje na Santoriniju. Tim pre što je kompanija Viz er 31. marta ove godine najavila da će od 13. juna otvoriti i avionsku liniju ka ovom ostrvu.

Prema toj najavi, ova avio kompanija će uspostaviti let Beograd-Santorini, koji će saobraćati sredom i nedeljom. Zbog propisanih mera zaštite zdravlja i putnika i posade, trebalo bi da putnici sve kupovine i čekiranje obave onlajn, što se odnosi i na plaćanje za dodatni prtljag. Tokom celog leta, obaveza je i putnika i članova posade da nose maske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA