≫ 

Telegraf u Olimpik Biču: Ovako danas izgleda plaža u jednom od omiljenih letovališta srpskih turista

Mesto za odmor podno Olimpa na Egejskom moru najčešće biraju ljubitelji dugih peščanih plaža

  • 7

Na početku turističke sezone u Grčkoj obišli smo i Olimpik Bič, jedno od omiljenih letovališta srpskih turista u zemlji Helena. Tek oko dva kilometra deli ovo letovalište od "srpskog mora" u Grčkoj. Olimpik Bič i Paralija povezani su dugom, peščanom plažom, kao i šetalište u okviru kog postoji i biciklistička staza.

Prvog dana turističke sezone vreme je poslužilo, bar kad je reč o suncu. Istina, nije izostao vetar, ali on je samo doprineo pravoj morskoj atmosferi. Za razliku od Nei Porija gde je padala kiša i gde većih grupa turista još nema, na Olimpik Biču je situacija na početku sezone malo drugačija. Gostiju ima, ali je kupača zasad malo. Vlasnici lokala mame turiste istaknutim cenama pića koje se ne razlikuju od pretprošlogodišnjih.

Zlatni pesak na obalama Egeja

Zahvaljujući položaju i blizini planine Olimp, ovo letovalište se može pohvaliti povoljnim klimatskim uslovima. Iako je ulazak u vodu dug, Olimpik Bič je vrlo atraktivan zbog plaže, prekrivene peskom zlatne boje. Nosilac je "Plave zastavice", koja se pored ostalog dodeljuje plažama sa kristalno čistom vodom.

Budući prostrana, plaža u Olimpik Biču ima i organizovane i delove za slobodno korišćenje, tako da za svačiji ukus ima ponešto.

Miran odmor uz brojne izlete

Uopšteno, odmor u Olimpik Biču obično provode najpre ljubitelji mira. Mesto poseduje sve što je potrebno za odmor turista, ali je ipak mirnije i nije naročito poznato po noćnom provodu.

Ipak, to ne znači da i ljubitelji aktivnog odmora neće moći ovde da uživaju u aktivnostima. Ponuda izleta je na zavidnom nivou. Osim posete oko 70 kilometara udaljenom Solunu i Srpskom vojničkom groblju, može se krenuti i u obilazak grada Katerinija.

Arheološko nalaziste Dion je još jedna od mogućnosti za izlet, ukoliko letujete u Olimpik Biču, kao i mitska planina Olimp, te čuvena planinska sela Stari Pantelejmon i Litohoro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    15. maj 2021 | 19:22

    Prosle godine za mene je Dunav bio Olimpik bič,gitara ,riba i drustvo i jos godina sto ,i da nas cuva Bog

  • Mare

    16. maj 2021 | 08:46

    Ovo mesto je soft verzija obližnje Paralije ima jako loše more koje je prljavo sa travom, ima meduze..Na letovanje se ide zbog mora a Olimpik bič ima loše more, čak je i Halkidiki pojam za njih. I Ova plaža je veštački napravljena ovo mesto samo leti živi kad dodju Grci da rentiraju i samo nama Srbima ovo mogu da prodaju kao letovalište. Kontinentalna Grčka mora da se izbegava samo ostrva tipa Tasos, Skijatos, Kefalonija, Rodos, Krf, Krit..ovaj potez nije prava Grčka.

  • Pa

    16. maj 2021 | 23:57

    Lose izgleda,trava raste iz peska,iz ciglica po ulicama,u dnu ograde,saksije sa nekim odusenim cvecem... 🤦

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA