≫ 

Nina je krenula put Grčke bez PCR testa i potvrde o vakcinaciji: Evo kako je prešla granicu

Testiranje na koronu u Đevđeliji je povoljnije nego u Srbiji, ali je potrebno ispuniti jedan uslov

  • 73
Putovanje do Grčke preko prelaza Evzoni Zbog korone ove sezone u Grčku putujemo pod posebnim uslovima; foto Aleksandra Blažević/Telegraf.rs

Turistička sezona u Grčkoj otvorena je polovinom maja, a prvi putnici iz Srbije već se brčkaju na obalama Egejskog i Jonskog mora.

Zahvaljujući sporazumu koji su potpisali predstavnici turističkih vlasti Srbije i Grčke, državljanima Srbije omogućen je ulazak u Grčku ako su vakcinisani i ako je od primljene druge doze prošlo 14 dana.

Alternativa je negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Ovo pravilo za ulazak u Grčku odnosi se na sve državljane Srbije starije od 5 godina.

Šta se događa kad neko krene put Grčke bez validne potvrde o vakcinaciji ili negativnog PCR testa? Svoje iskustvo podelila je Nina S. u jednoj od Fejsbuk grupa namenjenih turistima koji ide u Grčku.

- Juče smo krenuli put Grčke. Muž uredno vakcinisan, meni nije prošlo 14 dana od dobijanja druge doze vakcine protiv korona virusa. Deca od 3 i 8 godina. Imala sam urađen test na antitela koji Grci nisu uvažili. Tražili su isključivo PCR. Upućeni smo u Đevđeliju na testiranje – napisala je Nina.

Recepcionarka hotela u Đevđeliji pozvala je privatnu zdravstvenu ustanovu i Nini zakazala PCR test:

- Tamo se test telefonski zakazuje i nije moguće uraditi ga kao ja, kao padobranac. Ali je cura sa recepcije pozvala laboratoriju i za 50 evra sam uradila test.

Nina je, takođe, navela da je čekajući u hotelu da joj recepcionarka zakaže testiranje videla dve žene koje su takođe zakazale PCR test i opredelile se da prenoće u Đevđeliji – obe usluge koštale su ih 80 evra.

- Moja iskrena preporuka da zakažete unapred mejlom ili telefonom test u Đevđeliji, obiđete ovo divno, malo mestašce i nastavite put svoje destinacije – poručila je Nina.

Video: Srpski naučnik razvio test na koronu pouzdaniji od PCR-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lfee

    20. maj 2021 | 16:26

    Da li je iko od vas svestan koliko novca se daje drzavama (ili kome vec?!) za PCR testove, na dnevnom nivou? Hm.

  • Lič

    20. maj 2021 | 15:59

    U Grčku išao sam 17 godina zaredom. Sad idem u CG . Neću se vakcinisati da bi išao na more.

  • Dusan

    20. maj 2021 | 15:46

    A jel ides na more,na odmor ili ides da matletiras celu porodicu zbog 30eura?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA