≫ 

Solun je mnogo više od mesta za šoping: Šta ne smete propustiti u omiljenom gradu većine Srba

Na prvi pogled grad nazvan po ćerki Filipa II Makedonskog, Tesaloniki jedna je od obaveznih stanica za mnoge srpske turiste koji letuju u Grčkoj

  • 4
Solun, Grčka, Bela kula, Aristotelov trg Foto: Pixabay/emiliamaghiar

Prestonica regije Makedonija u Grčkoj, Solun je drugi grad po veličini u zemlji. Ujedno je i jedan od najčešće posećivanih grčkih gradova, kada su u pitanju srpski turisti. Ili pre odlaska na letovanje na Halkidikiju ili posle, gotovo svaki naš turista svrati i u ovaj grad.

Razloga za posetu Solunu je mnogo. Šoping je tek jedan od njih, budući da u Solunu postoji nekoliko tržnih centara, u koje naši turisti rado svraćaju.

Grad je poznat i po odličnom noćnom provodu, što u nekom od brojnih kafića i barova, što u sjajnim noćnim klubovina.

Bogata istorija grada

Osim Bele kule, koja je jedan od najznačajnijih simbola Soluna, spomenik Aleksandru Velikom je neizostavni deo posete ovom gradu.

Ne propušta se ni šetnja Aristotelovim trgom, ali i brojnim uličicama u centru grada, u kojima se može osetiti duh Soluna na najbolji mogući način.

A ako imate dovoljno vremena na raspolaganju, obilazak Gornjeg grada je obavezan. Osim šetnje starim delom Soluna, tu možete uživati i u najlepšem pogledu na grad i zaliv.

Osim Narodnog i Etnografskog, u Solunu se nalaze i Arheološki i Muzej vizantijske kulture. Mada, ceo grad je zapravo jedan veliki muzej na otvorenom, tako da kulturnih i istorijskih atrakcija ima na svakom koraku.

Ne propustite čuvene slatkiše

Ukoliko niste bili u Solunu, bićete oduševljeni ponudom poslastica. Ukoliko ste bili, onda znate kako izgledaju poslastičarnice u ovom grčkom gradu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Food discovery (@food_discovery_tours)

Sve i da niste neki ljubitelj slatkiša, probaćete ih sigurno. Svojim izgledom vas prosto mame na to. A o ukusuma da i ne govorimo.

Upoznajte Solun na drugačiji način

Da biste osetili dušu nekog grada, potrebno je da zađete tamo gde ne zalaze često turisti. Ako se već nađete u Solunu, neće vam biti potrebno mnogo da upoznate njegove lepote, jednostavno zato što su one na svakom koraku uočljive.

Dovoljno je samo da odete malo dalje od Aristotelovog trga i posetite, recimo ulicu Kraljice Olge ili prošetate malo dalje od Bele kule duž obalu.

Solun će vas, bez sumnje osvojiti na prvi pogled. A onda ćete jedva čekati da mu se ponovo vratite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA