≫ 

Tasos je najzelenije ostrvo Grčke: Ne samo što nudi rajski lepe plaže, već i mnoge atrakcije

Grčko ostrvo poznato i kao "šuma koja pliva", osim sjajnih plaža, nudi i mnoge druge zanimljive lokalitete koje vredi obići

  • 5
Tasos smaragdno ostrvo Foto: Tanjug/Anđelko Utješanović

Sem Krfa, srpski turisti često biraju još jedno grčko ostrvo za letnji odmor.

Ukoliko na Tasos idu automobilom, imaju i mogućnost da bolje upoznaju lepote ovog severnoegejskog ostrva.

Plaže na Tasosu

Nema toga ko nije čuo za čuveni bazen, koji samo priroda može da načini. Čuvena je plaža Giola na Tasosu, mada su brojne plaže na ovom ostrvu koje zavređuju pažnju.

Saliara je još jedna često izdvajana plaža Tasosa. Znana i kao mermerna plaža, prekrivena je oblim kamenčićima snežno bele boje.

Najduža plaža na Tasosu, Golden beach prepoznatljiva je po finom pesku, zlatne boje.

Metalia je još jedna od često posećivanih plaža na ovom ostrvu. A tu su i plaže Atrida i Tripiti, kao i Paradise beach, zatim plaže Livadi, Aliki i mnoge druge.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели From Above (@yourworldfromabove)

Zanimljivosti na zelenom ostrvu

Zbog bogate flore, ostrvo Tasos se često naziva i "šuma koja pliva". Izuzev brojnih letovališta, na ovom ostrvu ima i mnoštvo zanimljivh mesta, sa kojima se mnogi turisti upoznaju i tako upotpune svoj odmor.

Sveti klin, koji je bio zabijen u desnu ruku Isusa Hristosa nalazi se u manastiru Svetog arhangela Mihaila na Tasosu. Upravo to je Svetinja koju rado posećuju mnogi turisti tokom letovanja na Tasosu. Udaljen je oko 15 kiloemtara od letovališta Potos i svakako je vredan posete.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Vito (@dokati._)

Jezero Marijes nalazi se u unutrašnjosti Tasosa. Do njega se stiže nakon šetnje kroz šumu. Međutim, tokom leta ovo slatkovodno jezero obično ne liči baš na jezero, pa posetioci ne budu tako oduševljeni onim što vide. Ali ako pogodite pravi trenutak, bićete opčinjeni njegovom lepotom.

Kada iz Limenarije krenete na severni izlaz, naići ćete na „Iris Gold“, fabriku zlata, koja je posebno poznata među turistima. Iako je dostupan veliki izbor ručno rađenog zlatnog nakita, cene nisu za sve komade nakita naročito pristupačne. U svakom slučaju, izbor ne samo zlatnog, nego i nakita od drugih materijala je zaista veliki, tako da nema bojazni da posetioci neće pronaći ono što žele.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buka

    26. jun 2021 | 15:24

    Tasos,najlepse mesto na svetu. Uvek bismo mu se vratili. Dodala bih plazu Vathi i Porto Vathi, i cuvena secerna plaza u Skali Maries gde je zalazak sunca najlepsi. Palze pune skoljkica ostace vam zauvek urezane u secanje.

  • Ja

    27. jun 2021 | 18:11

    Tasos je raj na zemlji. Ali stvarno raj na zemlji. Kada jednom odete tamo, tesko da se odlucite za negde drugde.

  • Kole 3333333

    26. jun 2021 | 16:20

    Mermerna plaza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA