≫ 

Ministarstvo turizma o problemu sa QR kodovima: Pitanje tehničke prirode, morala je da ga reši Grčka

Ministarka Matić saopštila da je tamošnje ministarstvo turizma rešilo problem

  • 0
Grčka plaža Foto: Shutterstock

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je Ministarstvo turizma Republike Grčke uspešno rešilo problem očitavanja QR kodova na proverama u zatvorenim prostorima i lukama, državljanima koji dolaze van zemalja Evropske Unije.

- Građani Srbije, kao i Ujedinjenog Kraljevstva, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije itd. imali su probleme pri očitavanju QR kodova. Ovo je pitanje tehničke prirode, koje je moralo da se reši sa Grčke strane i njihov ministar turizma mi je danas potvrdio da je problem otklonjen - izjavila je Matić.

Građani koji dolaze van zemalja Evropske Unije mogu ući u zatvorene prostore, poput bioskopa, restorana, kafića uz potvrdu o kompletiranoj imunizaciji protiv korona virusa ili uz potvrdu da su bolovali od korona virusa u periodu od 1-6 meseci pre putovanja. Potvrda može biti u papirnom ili elektronskom obliku, a uz potvrdu potrebno je priložiti i lični dokument.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA