Neotkriveni biser Grčke: 3 plaže na Peloponezu koje ćete pamtiti zauvek

Neke od najlepših plaža u celoj zemlji, nalaze se upravo na Peloponezu

  • 1
foto Pixabay foto Pixabay

Ukoliko ste krenuli na odmor u Grčku automobilom i još rešili da upoznate Peloponez, u svoj njegovoj lepoti, lako ćete organizovati izlete. Bez sumnje ćete tako biti u prilici i da otkrijete neke od najlepših plaža u tom delu Grčke, čija lepota može da se poredi sa najlepšim plažama na čuvenim ostrvima.

Plaža Kalogria, Ahaja

Duga oko 9 kilometara i prekrivena peskom zlatne boje, plaža Kalgria je oko 45 kilometara udaljena od grada Patra. Pored toga što se smatra jednom od najlepših na području oblasti Ahaje, često se izdvaja i kao najlepša na celom Peloponezu.

U kombinaciji sa oko 20.000 hektara borove šume, koja se proteže duž cele plaže i i zgleda kao da je grli, sa razlogom impresionira svakog ko je poseti.

Zbog postepenog ulaska u more, smatra se odličnim izborom i za mališane. Na određenim delovima je plaža Kalogria organizovana, tako da se u sklopu konkretnog ugostiteljskog objekta mogu koristiti ležaljke i suncobrani. Posebno su impresivne dine od peska, koje mnoge podsećaju na neke egzotične destinacije.

Plaža Limeni, Lakonija

Na oko 5 kilometara od Areopolisa i oko 27 od Gitija, nalazi se tradicionalno selo Mavromihali, poznato ne samo po dobro očuvanim građevinama, nego i po plaži Limeni.

Smatra se idelanim za posetu u svako doba godine. Čak i kada nema kupanja, možete uživati u lepoti ovog sela.

Ono što mnoge opčinjava kod ove plaže jesu boje. Onako kako samo priroda može da učini, prepliću se čiste tirkizne vode i zelenilo, kojim je plaža Limeni okružena.

Plaža Foneas, Mesinija

Otprilike na pola puta između gradova Kalamata i Areopolis naazi se plažaFoneas. Lako ćete je prepoznati, jer njom dominira jedna impozantna stena. Uvala je, praktično tom stenom i podeljena na dva dela.

Mnogi posetioci upravo tu stenu koriste kao svojevrsni prirodni suncobran.

More je dublje na ovoj plaži. Uz turkizno plavu boju, karakterišu ga i impresivne pećine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA