≫ 

Tirkizno more, zlatni pesak i masline: Ovo je najlepša plaža u okolini Parge

Neko kaže da liči na istoimenu plažu ostrva Milos, neko na Amalfi obalu u Italiji

  • 0
Plaža Sarakiniko, Parga, Grčka Foto: Printskrin/Youtube/time4Adventure

Jedna od destinacija, koja je poslednjih godina naročito tražena je i Parga. Barem kada su u pitanju turisti koji ne žele da letuju na Halkidikiju iz nekog razloga.

Mali grad, poznat po živopisnoj arhitekturi, Parga u velikoj meri podseća na italijansku obalu Amalfi. Međutim, u blizini ovog letovališta nalazi se i plaža, koja mnogima pruža osećaj kao da se kupaju u bazenu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Panos Amarantidis (@panosamarantidis)

Plaža Sarakiniko

Nešto više od 10 kilometara deli Pargu i jednu od najčuvenijih, a po mnogima i najlepših plaža u tom delu zemlje.

Mogu se čuti i tvrdnje da plaža Sarakiniko i njena okolina podsećaju na istoimenu plažu, koja se nalazi na ostrvu Milos. Tačnije na jednu od najviše fotografisanih i najpopularnijih plaža na tom kikladskom ostrvu. Istina je, zapravo da im je jedino zajedničko bistra voda.

Drveće maslina koje se nalazi u blizini, daje posebnu draž najčuvenijoj plaži u okolini Parge.

Obala prekrivena zlatnim peskom, skrivena je gotovo na samom dnu jedne zatvorene uvale. Jedna od najlepših plaža u tom delu Grčke, ipak se još uvek smatra relativno nepoznatom u smislu masovnog turizma. Za nju znaju meštani, ali i svi oni koji tokom odmora žude za upoznavanje okoline destinacije.

Neverovatna tirkizna boja mora, čista voda i prirodno okruženje, čine ovu plažu fantastičnom i kao stvorenom za uživanje.

U jednom delu plaže postoji i platforma od drveta, koja je idealna za ljubitelje skokova u vodu. U tom delu plaže je i voda dublja.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Aggeliki Petra (@angieptr73)

Do plaže, za čiji naziv se smatra da vodi poreklo od gusara Saracena, koji su tu potražili utočište tokom oluje, stiže se iz pravca Agije.

Manji deo plaže je namenjen turistima, koji žele da koriste svoje suncobrane i peškire. Veći deo plaže Sarakiniko nudi posetiocima mogućnost da koriste ležaljke i suncobrane u okviru plažnog bara.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA