≫ 

Za ova 3 grčka ostrva je retko ko čuo: Zato i jesu idealna destinacija za ljubitelje mirnog odmora

Uzevši u obzir koliko ostrva broji Grčka, nije ni čudno što za mnoga od njih turisti nisu ni čuli

  • 0
antiparos, grčka Antiparos, Grčka / Foto: Unsplash

Mnoga grčka ostrva su već postala sinonim za fenomenalan odmor. Manje ili više luksuzan odmor, ali svakako važe za neke od posećenijih destinacija.

Međutim, u ovoj zemlji postoje i mnoga ostrva koja u turističkom smislu nisu toliko rabljena, pa onim malobrojnim posetiocima nude mogućnost uživanja u čarima gotovo netaknute prirode.

Za neke od njih turisti iz mnogih zemalja nisu čuli. Ali oni koji vole da istražuju nove predele i koji ne zavise od savremene tehnologije u velikoj meri, bez ikakve sumnje će uživati ukoliko posete neko od ovih ostrva.

antiparos Antiparos / pixabay.com

1. Antiparos - ostrvo na kome nema gužve

U južnom delu Egeja, u grupaciji Kiklada, nalazi se omanje grčko ostrvo Antiparos. Tek par kilometara ga deli od mnogo poznatijeg Parosa, sa kojim je i povezan redovnom brodskom linijom.

Jedno od čuda prirode, kojim se može pohvaliti ovo grčko ostrvo jeste i pećina Antiparos. Crkva Agios Ioanis Spiliotis (Sveti Jovan Pećinski), za koju se smatra da je izgrađena tokom 18. veka, nalazi se na samom ulasku u pećinu.

Na Antiparosu postoje brojne očaravajuće plaže. Budući da nije u turističkom smislu naročito poznato, to svaki posetilac nema osećaj da je tu došao kao gost. Zapravo je gostoprimstvo ostrvljana ono što svakome ko poseti ovo ostrvo dugo ostaje u sećanju.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Víctor Gómez (@victor1982gomez)

2. Kufonisja - savršeno ostrvo za duge šetnje plažom

Na potezu između više poznatog Naksosa i manje poznatog ostrva Amorgos, nalazi se ostrvo Kufonisja. Zapravo ga čine dva ostrva, i to Gornja i Donja Kufonisja (Pano i Kato Kufonisja). Oba ostrva su brodskim linijama povezana sa Amorgosom i Naksosom, s tim što je samo naseljeno Pano Kufonisija.

Smatra se savršenim ostrvom za opuštanje, kupanje u kristalno čistom moru ili šetnje duž plaža.

Glavni grad, kao i na većini ostrva nosi naziv Hora i u njemu je najbolje potražiti smeštaj. Upravo u Hori se i nalaze oni malobrojni sadržaji koje Kufonisja može da ponudi posetiocima.

3. Serifos - dragulj Kiklada sa 74 plaže

U blizini Serifosa nalaze se mnogo poznatija kikladska ostrva, Sifnos i Kitnos. Možda baš zato što je mnogim turistima prilično nepoznato, ovo ostrvo je u velikoj meri sačuvalo svoju autentičnost.

Osim sa atinskom lukom Pirej, Serifos je brodskim linijama povezan i sa ostalim ostrvima Kiklada.

Serifos Foto: Pixabay

Idealna je destinacija za sve one koji ne žele da budu okruženi drugim turistima, uglavnom zato što je retko ko i čuo za ovo ostrvo. Arhitektura karakteristična za Kiklade je vidljiva i ovde.

Oblika gotovo pravilnog kruga, Serifos se može pohvaliti sa čak 74 plaže. Sem osamljenih uvala, mogu se pronaći i uređenije plaže, ali i one na kojima su moguće brojne sportske aktivnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA