≫ 

Ovo grčko ostrvo Srbi opsedaju svake godine: Zašto je Mikonos toliko popularan?

Grčka je omiljena destinacija srpskim turistima, a mnogi od njih biraju upravo Mikonos za destinaciju na kojoj će provesti godišnji odmor

  • 5
Ostrvo Mikonos, Kikladi, Grčka Foto: Pixabay/hjorleifur

Mada su mnogima danas prve asocijacije na grčko ostrvo Mikonos luksuz i prestiž, plaže su ono što je najpre privlačilo turiste. Iako se se vremenom mnoge od njih promenile od netaknutih lepota sa zlatnim peskom u neka od najzabavnijih mesta za žurke, one i dalje ostaju glavna atrakcija ovog grčkog ostrva.

Iz godine u godinu sve više turista iz Srbije bira Mikonos kao destinaciju na kojoj će provesti godišnji odmor. Pored smeštaja i usluge koju će dobiti u hotelu ili apartmanu, jedna od stavki na koje turisti najviše obraćaju pažnju jeste plaža, odnosno sadržaji u kojima će moći da uživaju na morskoj obali.

A na Mikonosu ima za svakoga po nešto. Neke od plaža su pogodne za porodice sa decom i miran odmor, dok su druge idealne za turiste koji žele da luduju do zore. Postoji ih više od 20 na ostrvu. Većina plaža Mikonosa su organizovane, što znači da se turistima nudi mogućnost korišćenja ležaljki i suncobrana, te uživanje u nekoj od taverni ili kafića. Uglavnom su otvorene u periodu od aprila do oktobra.

Ostrvo Mikonos, Kikladi, Grčka Foto: Pixabay/benibeny

Na nekima od onih koje se smatraju najpopularnijim, posetiocima se nudi i mogućnost uživanja u vodenim sportovima. Iz glavnog grada ostrva Mikonos, Hore, polazi autobus koji turiste prevozi do većine ostrvskih plaža.

Izuzev plaćanja usluge korišćenja ležalji i suncobrana, gostima se na većini plaža naplaćuje i parking. Ukoliko se na izabranoj plaži nalazi i neki od prestižnih klubova, postoji mogućnost i naplate ulaznice za klub.

Ako ste ovog leta propustili da odete na Mikonos, a iduće godine biste voleli da provedete godišnji odmor na ovom ostrvu, pronađite plažu koja ispunjava vaše kriterijume i u skladu sa tim odaberite i smeštaj u blizini iste.

1. Ornos - Idealna za porodični odmor

Oko 30 minuta hoda deli ovu plažu i Horu. Sa glavnim gradom je povezana i autobuskom linijom.

Prikladna je za porodični odmor. Leti na njoj zna biti gužva. Blagi talasi i odlične taverne su osnovne karakteristike ove plaže.

2. Megali Amos - Brčkanje sa pogledom na vetrenjače

U blizini Hore nalazi se plaža Veliki pesak, koja je naročito posećena u periodu od maja do oktobra. Posetiocima se nudi mogućnost korišćenja ležaljki i suncobrana.

Udaljena je oko 10 minuta hoda od čuvenih vetrenjača, koje su jedan od simbola Mikonosa. Možda nije naročito privlačna ljubiteljima mirnijeg odmroa i porodicama sa decom, jer se nalazi u blizini prometnog puta.

Mikonos, Grčka Foto: Pixabay

3. Psaru - Za sve koji žele da budu viđeni

Jedna od plaža na Mikonosu na kojoj čak i ako se posebno doterate nećete pogrešiti. Luksuzna klupska scena, topla voda i fini sitni pesak, sve to postoji na ovoj poznatoj plaži.

U pitanju je jedna od plaža koju posećuju truisti ako žele da budu viđeni.

4. Paraga - Ludi provod na pesku

Jedna od glavnih plaža za žurke na Mikonosu nalazi se na južnoj obali. Povezana je sa Horom autobuskom linijom, a u njenoj blizini nalaze se i druge zanimljive plaže, do kojih se može stići ili brodićem ili pešice.

Brojni su klubovi plaži Paraga. Najpoznatiji među njima je „Kalua“.

5. Platis Gialos - Za prave hedoniste

Duga plaža prekrivena zlatnim peskom je popularna na Mikonosu. Na njoj se nalaze taverne sa kvalitetnom ponudom.

Autobuskom linijom povezana je sa glavnim gradom, a i redovnim brodskim linijama sa ostalim plažama na južnoj obali.

Ostrvo vetrova Foto: sothebysrealty.gr

6. Super Paradise - Za pripadnike LGBT populacije

Kada je raj malo, tu je super rajska plaža na Mikonosu, na kojoj se nalaze neki od najbučnijih i najskupljih klubova na ovom grčkom ostrvu. Ujedno je i najpopularnija ostrvska plaža među pripadnicima LGBT populacije.

Smeštena u prostranoj uvali, ova plaža je takođe sa glavnim gradom povezana autobuskom linijom i sa drugim plažama brodskim linijama.

7. Agios Ioannis - Za one koji vole da se osame

Iako se nalazi relativno blizu glavnog grada, plaža Svetog Jovana nije naročito posećena. Do nje se može stići autobusom iz Hore.

Plaža je poznata po uskoj traci peska, ali i po brojnim tavernama sa odličnom ponudom. U njenom zapadnom delu nalazi se i staza koja vodi do osamljene uvale.

Video: Ovo je Beljarica, poznata i kao beogradska Amazonija, ali vam je tamo potrebna i gas maska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixx

    8. novembar 2021 | 03:03

    Popularan je zbog tagovanja.. cim pise da si tamo, više vrediš, propepšaš se..

  • Marko

    8. novembar 2021 | 15:54

    Mikonos je prelep, ali i preskup. Samo za one koji sebi mogu da priušte privatni let za grupe, pa smeštaj i sve što uz to ide, plate jedno 5-6 hiljada eura i zbog toga i ne trepnu. Za nas, sirotinju, nije...

  • Majkl Džondar

    8. novembar 2021 | 17:37

    Ma ubismo se svi Srbi od Mikonosa jer je baš jeftino.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA