≫ 

Ovo su najbolja grčka ostrva za posetu tokom 2022. godine

Na listi Conde Nast Traveller našla su se i ostrva koja mahom posećuju srpski turisti

  • 0
Santorini, Grčka, more, zalazak sunca Foto: Pixabay

Sa više od 200 ostrva koja mahom posećuju turisti iz celog sveta, ne čini se baš lako doneti odluku o tome koje od grčkih ostrva izabrati za letnji odmor. I dok ljudi iz naše zemlje tradicionalno najradije biraju ostrvo Krf ili Tasos, te Zakintos i Rodos, turisti iz drugih zemalja se odlučuju za Santorini, Mikonos i druga grčka ostrva.

Istina je da za koje god ostrvo u Grčkoj se odlučite, nećete pogrešiti. Osim onih koja su u turističkom smislu vrlo atraktivna, ova zemlja se može pohvaliti i ostrvima, gde turizam još nije uzeo maha, koja su idealna za ljubitelje netaknute prirode.

Želeći da svojim čitaocima omogući lakši izbor, Conde Nast Traveller pripremio je listu najboljih grčkih ostrva za 2022. godinu.

Na listi najboljih za nastupajuću godinu našla su se ostrva Siros i Sifnos, poznata najpre po odličnim tavernama, u kojima se služe specijaliteti lokalne kuhinje, zatim ostrvo Hidra. Udaljeno tek oko dva sata vožnje od Atine, prepoznatljivo je po odsustvu automobila i bogatom umetničkom životu.

Ljubitelji lepih fotografija sa letovanja, lako će naći zanimljiv pejzaž na ostrvu Milos, dok će oni koji žude za mirom i osamom sigurno uživati na Serifosu. Krševito kikladsko ostrvo Amorgos još uvek nije turistički zanimljivo, pa je idealno za ljubitelje netaknute prirode.

Savršeni balans sofisticiranosti i osame nudi ostrvo Paksos. Na listi je naravno i Santorini, koji se često preporučuje kao idealna destinacija za medeni mesec. Ostrvo na kome je snimljen i čuveni film „Mandolina kapetana Korelija“, Kefalonija se preporučuje za opušteni porodični odmor, a na listi su se našli i ostrvo Krf, na kome se nalaze neke od najboljih evropskih plaža i Odisejevo ostrvo Itaka, idealno za ljubavne parove i one koji žele da se osame.

Folegandros je odabran kao odlična destinacija za boeme, a Mikonos za ljubitelje zabave i dekadencije. Iako u senci obližnjeg Mikonosa, stanovnici više od 50 sela na grčkom ostrvu Tinos vekovima se utrkuju u poštenju, pa je ostrvo idealno za upoznavanje lokalne tradicije.

Ostrvo koje je nemoguće upoznati tokom jednog letovanja, Krit se sa razlogom našao na listi najboljih grčkih ostrva za narednu godinu. Turistički ne naročito atraktivno ostrvo, Patmos je odabran zbog mistike koja ga prati, a posetiocima nudi uživanje u samoći.

Ostrvska luka Simija idealna je za savršenu fotografiju. Generalno, sa više od sto sakralnih objekata i odlično očuvanim starim jezgrom glavnog grada ostrva, privlači pažnju ljubitelja neobičnih destinacija. Fantastične plaže obeležje su ostrva Naksos, dok je Astipalija odabrana zbog mira koji pruža.

Za odmor porodica sa malom decom i tinejdžerima proglašen je Zakintos, a Rodos zbog bogatog kulturnog i istorijskog nasleđa. Uživanje na jednoj od fenomenalnih plaža uz dobru knjigu je moguće na Skijatosu. Plaža Kukunarija na ovom ostrvu, smatra se jednom od najslavnijih i najčešće posećenih u zemlji.

Video: Ovako izgleda Grčka dan nakon stravičnog pustošenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA