≫ 

U Grčkoj postoji 25 ski centara, a ova tri su najbolja: Evo koliko košta ski-pas

Što se cena tiče, u Grčkoj postoje i ona koja se mogu karakterisati kao jeftina, a dobra i u kojima se dnevni trošak kreće od oko osam evra

  • 0
Kajmakčalan skijalište Grčka Foto: Shutterstock

Suvišno je reći da je prva asocijacija mnogima kada se pomenje Grčka, uživanje u letu i moru. Ipak, ono što je manje poznato, jeste da je u pitanju zemlja, koja može da se pohvali i fenomenalnim zimskim destinacijama. Ukoliko želite da uživate u skijanju, onda bi možda trebalo da razmislite i o nekom od 25 ski centara u ovoj zemlji.

Jedno od najpoznatijih skijališta nalazi se na planini Parnasos, u blizini Atine. Najbolju vrednost sa aspekta cena nudi ski centar Falakro, koje se nalazi u regiji Istočna Makedonija i Trakija, dok se i Voras - Kajmakčalan pominje kao jedno od boljih skijališta u zemlji. Elatohodi – Katerini, u Centralnoj Makedoniji, Agriolefkes – Pilion u Tesaliji i Profitis Ilijas – Mecovo još su neka od poznatijih skijališta u zemlji, koji mnogi naši turisti vezuju pre za leto.

Što se cena tiče, u Grčkoj postoje i ona koja se mogu karakterisati kao jeftina, a dobra i u kojima se dnevni trošak kreće od oko osam evra.

Kajmakčalan skijalište Grčka Foto: Shutterstock

1. Ski centar Fteroolakka/Kellaria

Na planini Parnasos, u blizini grčke prestonice, na nadmorskoj visini između 1.640 i 2.260 metara nalazi se ski centar Fteroolakka/Kellaria. Dužina ski staza je 36 kilometara i postoji ukupno 17 ski liftova. Ukupno je 18 kilometara plavih, 15 kilometara crvenih i tri kilometara crnih staza.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Konstantinos Kouretas (@snowserious)

Cena dnevne karte u toku sezone se kreće između 15 i 30 evra, u zavisnosti od uzrasta skijaša, te tako 15 evra plaćaju deca, a 30 evra odrasli. Uobičajeno radno vreme skijališta je između 09 i 16h po lokalnom vremenu, s tim što može doći do izmena u toku vikenda i praznika, a najpre u zavisnosti od vremenskih prilika.

2. Ski centar Falakro

Na području regije Istočna Makedonija i Trakija, na oko 45 kilometara udaljenosti od grada Drama, na nadmorskoj visini između 1.615 i 2.232 nalazi se ovaj ski centar, sa ukupno 22,2 kilometara ski staza. U njemu postoji i devet ski liftova. Najviše je staza obeleženih crvenom bojom, koje se karakterišu kao srednje težine. Postoje i plave i crne staze.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Natasa Michael (@nat_michail)

Dnevnu kartu najmlađi skijaši u ovom ski centru treba da plate sedam evra, dok je cena ski pasa za odrasle 10 evra na dnevnom nivou.

3. Ski centar Vilja Pisoderi/Verno

Sela Vilja i Pisoderi su najbliža ovom ski centru u Zapadnoj Makedoniji, dok je grad Florina udaljen oko 20 kilometara. Raspolaže sa 4,2 kilometara plavi, odnosno ski staza za početnike, te sa šest kilometara staza srednje težine, a kilometar je duga crna, najteža ski staza. U ovom ski centru postoji pet ski liftova.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Tedi Nuholli (@tedinuholli)

Otvoren je između 09 i 16h po lokalnom vremenu, uz mogućnost izmene radnog vremena u dane vikenda i za vreme praznika, te u slučaju da dođe do potrebe zbog aktuelnih vremenskih prilika.

Stariji skijaši ovde dnevno plaćaju kartu 15 evra, dok je cena ski pasa za decu 12 evra na dnevnom nivou.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA