≫ 

Svi znamo za Kopaonik i Zlatibor jer je najstariji ski-centar u Srbiji, nažalost otišao u zaborav

Većina nas je upravo na ovoj planini napravila prve skijaške korake

  • 1
Planina Goc

Foto: Wikipedia/Bobik

Planina Goč je jedna od najlepših planina u Srbiji koja se nalazi nadomak Vrnjačke Banje i pripada opštini Kraljevo.

Zanimljivo je da Goč spada u niže planine u Srbiji, a najviši vrh Krnja ima 1.127 metara nadmorske visine.

Ono što karakteriše Goč jeste veliki broj potoka koji se uglavnom ulivaju u Zapadnu Moravu, pa je ova planina najpopularnija tokom proleća i leta kada možete videti veliki broj ljudi kako na njoj odmaraju.

Inače, Goč je najstariji ski-centar u Srbiji, a posle četiri decenije staza „Dobre vode“ je zatvorena 2017. godine, pa je tako i ova planina izbrisana iz turističke ponude srpskih ski-centara. Dok Goč kao ski-centar ponovo ne zaživi ostaju samo uspomene na sve one koji su prve skijaške korake napravili upravo ovde.

Planina Goc

Foto: Wikipedia/Bobik

Ako tražite smeštaj, Mitrovo polje je glavno naselje na Goču, gde se nalazi najviše hotela i apartmana, ali i sportskih terena, kao i bazen koji se puni lekovitom vodom u sklopu odmarališta Crvenog krsta. Bazen mogu koristiti svi posetioci, a dobrovoljni davaoci krvi imaju besplatnu ulaznicu.

Nažalost, smeštajnih jedinica dostupnih na Booking-u nema baš previše za Goč, a kada su kuće slobodne cena po noćenju se kreće već od 2.800 dinara za dve osobe.

Pogled na prelepu okolinu možete imati sa dva glavna vidikovca. Sa prvog možete videti Vrnjačku Banju kao na dlanu, a sa drugog vidikovca Krst obronke Kopaonika, Rtnja, Rudnika i okoline.

Video: Jelena se popela na vrh Stare Planine i shvatila da je ispod nje more

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    19. decembar 2019 | 14:32

    Najlepsa planina, netaknuta priroda, biser Srbije je Golija. Nazalost nece jos dugo biti. Mi sve sto dotaknemo unistimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA