Koliko košta stan na dan u centru Beograda, koliko u Novom Sadu, a koliko u Nišu ili Kraljevu?

Stranci će više novca morati da izdvoje za Beograd i Novi Sad, a cene u Nišu i Kraljevu su mnogo pristupačnije

  • 6
airbnb Foto: Pixabay

Jedna od sigurno najisplativijih opcija za smeštaj jeste korišćenje usluge iznajmljivanja po principu stan na dan, a posebno ako u nekom gradu boravite duže od 7 dana. Cena se u većini slučajeva proporcionalno umanjuje, ali treba imati u vidu da na nju utiče ne samo kvadratura i broj osoba, koje će u iznajmljenom stanu boraviti, nego i lokacija i period boravka.

Naravno da nije loše koristiti ni neki od sajtova, koji se isključivo bave ponudom smeštaja, ali je u većini slučajeva to skuplja opcija. 

Koliko košta stan na dan u Beogradu?

Opet u zavisnosti od toga na kojoj lokaciji vam odgovara da budete smešteni dok ste u Beogradu će zavisiti i cena.

U centralnim gradskim opštinama se cena kreće od 25 evra do 40 u proseku dnevno, mada postoje i skuplje smeštajne jedinice.

Ukoliko nekome više odgovara opcija da bude smešten na Novom Beogradu, mora biti spreman i da u određenim delovima te beogradske opštine izdvoji u proseku od 30 evra dnevno, pa do 70 - 80 evra za iznajmljivanje. 

Cene usluge stan na dan u Zemunu se kreću od 25 do 75 evra na dnevnom nivou.

Kalemegdan Foto: Pixabay

Jedna od centralnih beogradskih opština je i Savski Venac, a cene smeštaja na njenoj teritoriji se kreću od 25 do 70 evra za jedan dan.

Područje opštine Voždovac, koja je i jedna od najprostranijiih opština grada Beograda nudi korišćenje usluge stana na dan za minimalno 30 evra, a maksimalno 80 na dnevnom nivou.

Iz priloženog se da videti su cene zaista šarolike, a tome treba dodati i da je omogućen određeni popust ukoliko se stan na dan iznajmljuje na period od 4 do 7 dana, odnosno 8 do 15, dok je najveći popust prilikom iznajmljivanja smeštajne jedinice u periodu od 16 do 31 dan. 

Stan na dan u Novom Sadu 

Novi Sad foto: pixabay.com

Takođe isključivo u zavisnosti od toga da li je u pitanju standardni ili luksuzni smeštaj, odnosno koja je njegova kvadratura i kako je opremljen, te gde se nalazi u Novom Sadu će zavisiti i cena.

Ako govorimo uopšteno, cene iznajmljivanja po tom principu se kreću u rasponu od 10 do 40 evra, mada postoje i smeštajne jedinice čije iznajmljivanje na dnevnom nivou košta 100 evra. 

Na cenu iznajmljivanja utiče i period, pa tako u dane vikenda, odnosno za vreme Novogodišnjih i Božićnih, kao i Uskršnjih praznika, cene svakako bivaju više od navedenih.

Koliko košta na dan u Nišu?

Niš foto: pixabay.com

Moguće je u ovom gradu koristiti uslugu, koja je poznata kao dnevni odmor, kada je u proseku potrebno izdvojiti od 20 do 25 ili 30 evra.

Ako neko želi da iznajmi stan na dan u Nišu, potrebno je da u proseku izdvoji između 25 i 30 do 35 evra. Cene svakako variraju, pa se tako može iznajmiti stan čak i za svega 1.600 RSD u toku jednog dana, ali i za 50 evra.

Stan na dan u Kraljevu

Nekako je i očekivano manja ponuda smeštajnih jedinica u ovom gradu, koje se mogu iznajmiti po principu stan na dan. A cene se prosečno kreću od 20 do 40 evra.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zak

    15. februar 2020 | 21:09

    Kod nas je sve skupo u odnosu na plate, takodje i hoteli a sve se klima ili curi vazno je da se dobro naplacuje!

  • Zika motika

    15. februar 2020 | 21:56

    Po selima kuće prazne koliko hoćete..

  • Čiča

    16. februar 2020 | 08:11

    To je za švaleraj. Znam. Koristio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA