≫ 

Evo zbog čega je tačno Srbija sve poželjnija destinacija među strancima u 2020. godini

Manifestacioni turizam je nešto u čemu dominiramo

  • 1
Marija Labović, TOS foto: RINA

U 2019. godini kroz Srbiju je prošlo više od 3,6 miliona turista, a u državnu kasu iz ove namene inkasirano je čak 1,4 milijarde evra. Na ovaj način rekordi su oboreni, ali od istih ciljeva se ne odustaje ni u ovoj godini.

- Stranci sve češće prepoznaju Srbiju kao jednu od omiljnih destinacija. U 2020. očekuju se još bolji rezultati i još veća zarada. Na završenom Sajmu turizma, uspešno smo predstavili sve naše turističke potencijale pod sloganom “Put pod noge”. Dobro je što građani na jednom mestu mogu da vide skoro sve što Srbija ima da ponudi, ali i dobro je i za izlagače zbog poslovnih kontakata -  izjavila je Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

Ona je istakla da je zapadni deo Srbije u turističkom smislu izuzetno značajan, a u prilog tome govori i činjenica da je iz godine u godine upravo u ovom kraju zabeležen povećan broj noćenja.

- Saradnja sa TO Regija zapadna Srbija je izuzetno dobra, što je veoma bitno, da postoji sinergija, jer zajedničkim ulaganjima postižemo bolje rezultate, tako i naš glas može dalje da se čuje. Ovo godine fokus će biti na promociji kulturno istorijskog nasleđa, ali kroz avanturistički prikaz - kaže Labović.

Manifestacioni turizam, takođe je jedan od vodećih faktora koji u Srbiju privlače na stotine hiljada turista.

Marija Labović, TOS Marija Labović / foto: RINA

- Svaka manifestacija povećava vrednost destinacije na kojoj se održava.  Dovoljno je pogledati koliko je Egzit učinio za Novi Sad, “Bir fest” za Beograd, Sabor trubača za Guču. Postali su prepoznatljivi u celom svetu. Na taj način se skreće pažnja na lokaciju, pokazuju se dodatni kvaliteti i profitira lokalna zajednica. Dobar primer svakako je i Sabor violonista u Pranjanima, koji će uskoro postati i brend tog dela Srbije - navela je direktorka Turističke organizacije Srbije.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA