≫ 

Posle pandemije korona virusa u Srbiji ćemo najviše viđati turiste iz ove zemlje

Kinezi pretražuju sve o Srbiji

  • 17
Bajina Bašta, Kinezi, kineski turisti Foto: RINA

Pretraživanje ključne reči "Srbija" na najmasovnijem turističkom portalu u Kini Mafengwo, u martu je povećano za 480%, a pretraga "vodič kroz Srbiju" porasla je za 279%, objavili su kineski mediji Global Network i Global Times.

Feng Rao, direktor Istraživačkog centra za turizam Mafengwo, rekao je da su kineski turisti zbog pandemije korona virusa obustavili putovanja, ali da očekuju da će moći da realizuju turističke planove nakon što epidemija prođe.

- Srbija je prvobitno bila glavna destinacija u Evropi, a njena uzlazna popularnost u Kini u vreme borbe protiv epidemije najverovatnije će podstaci dolazak velikog broja kineskih turista u bliskoj budućnosti - kazao je Feng.

Global Times ukazuje na međusobnu pomoć koju su građani dve zemlje pružili jedni drugima u borbi protiv kovida-19, zbog čega su mnogi Kinesi počeli da planiraju putovanje u Srbiju nakon završetka pandemije.

Bloger za putovanja pod imenom "Hej, ovo je Susu" postavio je video snimak o putu u Srbiju na kineskoj društvenoj mreži Sina Veibo, koji je prikupio više od 10.000 lajkova i repostova.

Mnogi korisnici su podelili uspomene sa putovanja u Srbiju ili priče o prijateljima koje su stekli u Srbiji.

- Srbija će biti moja prva destinacija kada se pandemija završi - navodi se u jednom od postova.

Kalemegdan Foto: Pixabay

Ambasada Srbije u Kini otovrila je 18. marta nalog na Veibu i do sada ima 534.000 pratilaca.

Ispod nedavnog posta ambasade u kojem se navodi da kineskim posetiocima nisu potrebne vize za Srbiju, neki od pratilaca su istakli da je Srbija bila prva evropska zemljakoja je ukinula vize za kineske državljane.

U komentarima ispod posta ambasade, mnogi kineski građani zatražili su direktne letove između dve zemlje, izražavajući veliko interesovanje da posete Srbiju.

- Posetioci iz Kine čine većinu turista u Srbiji, a pojedine atrakcije u toj zemlji su poznatije u Kini nego u Srbiji, piše Global Times, naovdeć kao primer kućicu na reci Driji nedaleko od Bajina Bašte - kaže Nikola Slijepčević, koji već šest godina organizuje grupne i privatne turističke ture u Srbiji. .

On je dodao da očekuje da se broj kineskih turista poveća zbog dobrih odnosa dve zemlje i ocenio da je pandemija korona virusa još više zbližila dve zemlje.

Video: Kineska državna televizija emitovala spot podrške Srbiji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA