≫ 

Jedno od najlepših mesta u Srbiji: Vredno se radi na sređivanju Ovčarsko-kablarske klisure

Fotografije koje će vas ostaviti bez daha

  • 0
Ovčarsko-kablarska klisura foto: RINA

Prošla godina bila je rekordna po broju turista koji su posetli Čačak i njegovu okolinu, ostvareno je 11.000 noćenja, a veliki planovi napravljeni su i za 2020. godinu. Epidemija korona virusa odložiće samo neke od njih, a u Turističkoj organizaciji i pored novonastale situacije nadaju se dobroj sezoni.

- Pored velike štete koju je pretrpeo turizam kao veoma važna privredna grana Čačka i Srbije, Vlada Republike Srbije donela je veoma važnu odluku za spas turističke sezone i odobrila je subvencije u vidu turističkih vaučera u vrednosti od 2 000 000 000 dinara. Očekujemo da će to dovesti i veliki broj posetilaca u naš kraj, jer lepote Ovčarsko-kablarske klisure zaista vredi videti, kao i brojne kulturno-istorijske spomenike koji se nalaze na teritoriji našeg grada - rekao je Vojin Jakovljević, direktor TOČ.

Turistička organizacija Čačka bila je veoma aktivna u prethodnom periodu i iskoristila je trenutak da sprovede više projekata koji su bili zacrtani Planom i programom ustanove za 2020 godinu. Trenutno se vrše pripreme na otvaranju novog info centra, koji će se nalaziti na gradskom trgu u sklopu Doma kulture i koji će u svom sastavu imati i prodaju suvenira.

- To je bilo neophodno, ali to nije sve na čemu smo vredno radili u prethodnom periodu. Pre par dana je objavljena javna nabavka za sređivanje zelenih površina i parkova u Ovčar Banji. Ukoliko sve bude išlo predviđenim tempom, uređenje će se završiti za 60 dana. U toku je priprema i izrada novih publikacija po kojima je TO Čačka itekako poznata i sa kojima smo prethodnih godina osvajali mnogobrojne nagrade - rekao je Jakovljević.

U planu je i proširenje kapaciteta vezišta za čamce u Ovčar Banji koja je postala izuzetno posećena lokacija kao i postavka nove turističke signalizacije na nivou grada.

Video: Korona ne može protiv srpskih običaja, Ovčar Banja krcata

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA