≫ 

Idealan beg od gradske vreve: Posetite etno sela sa bazenima, ukusnom hranom i udobnim smeštajem

Dok čekamo vesti o otvaranju granica i mogućnosti odlaska na more, razna interesantna mesta se mogu posetiti i u Srbiji...

  • 2
salas

Foto: Pixabay

Sada već nema potrebe da napominjemo koliko u Srbiji ima lepota, jer se u poslednje vreme o tome dosta piše i priča. Trebalo je i ranije, naravno, ali nam je pandemija korona virusa ipak donela i nešto dobro, jer ćemo imati prilike da upoznamo i mnoge zanimljivosti naše zemlje.

Svakako da i dalje čekamo vesti o otvaranju granica i mogućnosti odlaska na more, ali do tada, treba znati gde možemo uživati u bazenima, ukusnoj hrani i odličnom smeštaju i u našoj zemlji. A gde drugo nego u etno selima i domaćinstvima sa bazenima.

Etno selo Lopatnica

 

Istoimeno selo u kome se nalazi domaćinstvo porodice Vukićević smešteno je na putu Kraljevo-Raška. Udaljeno je nešto više od 20 kilometara od Kraljeva, a u blizini se balaze Bogutovac i Bogutovačka banja.

Dostupne su 4 smeštajne jedinice, a pojedine su i potpuno izdvojene u odnosu na ostale, te sa posebnim prilazom. U svakoj, izuzev onoj brvnari koja je smeštena u blizini reke, dostupan je besplatni bežični internet, a poseduju sve što je potrebno za ugodan boravak gostiju.

Korišćenje otvorenog bazena je uračunato u cenu.

Domaćinstvo Gostilje

 

U selu Mionica, nadomak Kosjerića i na oko 140 kilometara udaljenosti od Beograda se nalazi seosko domaćinstvo Gostilje.

Ukupno se 7 starinskih vajata nalazi u ovom etno selu, a ukupan smeštajni kapacitet je 13 ležajeva. Tu je i etno restoran, kapaciteta 100 mesta.

Svaki od vajata je moderno opremljen, te osim spavaće sobe, u njima se nalaze i predsoblje i kupatilo, a svaki ima i trem. Bežični internet je besplatan i dostupan u svakoj smeštajnoj jedinici, kao i grejanje i TV prijemnik.

Postoji mogućnost smeštaja i u glavnoj kući, u kojoj postoje odvojene sobe.

Dimenzije otvorenog bazena su 9 x 6 metara, a dostupne su i ležaljke i suncobrani, kao i igralište za decu.

Gostilje

Gostilje / Foto: Shutterstock

Uživanje u Vikendaji

 

Iako baš i nije klasično etno selo, ova prostrana kuća je odlična za beg od gradske vreve. Od samog centra Novog Sada je Vikendaja udaljena tek oko 10 kilometara, a nalazi se u Bukovcu, na samoj ivici Nacionalnog parka Fruška Gora.

Za 9 osoba je predviđeno prenoćište u ovom smeštaju, dok u toku dana u ovoj kući može da boravi i do 20 osoba.

Poseduje 3 zaštićene terase, bazen i ležaljke, kao i suncobrane. A u sklopu imanja se nalazi i prostor za mališane, roštilj i sasvim dovoljno zelenila.

Što se kuće tiče, podeljena je na tri dela. Unutar nje se nalaze tri spavaće sobe, kupatilo, toalet i dnevna soba, ali i po dve kuhinje i trpezarije, te jedna čajna kuhinja.

Domaćinstvo Bešević – Naše brdo

 

Simbolično nazvano Naše brdo, ovo etno domaćinstvo pruža mogućnost gostima najpre da uživaju u fenomenalnom pogledu na Ivanjicu. Smeštajni objekti se nalaze na nadmorskoj visini od 700 metara.

Parking je dostupan u okviru domaćinstva porodice Bešević, kao i omanji bazen. Pristup je dozvoljen i za kućne ljubimce.

Video: Lazar je odlučio da napusti grad i napravi najdivnije etno selo

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    18. maj 2020 | 21:06

    Stvarno ETNO, pa naši stari su redovno koristili bazene, saune, đakuzi, wi-fi i tako dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA