• 0

Oaza zdravlja na padinama planine Vujan: Nakon dva meseca prvi gosti stižu u banju Gornja Trepča

Banja je karakteristična po svojim termomineralnim vodama koje imaju lekovito dejstvo na nervna i mišićna tkiva

  • 0
Atomska banja

foto: RINA

Pandemija korona virusa najviše je štete nanela u oblasti turizma i ugostiteljstva. Međutim, iako je upravo turizam grana u kojoj se prvo osete posledice neke krize, najbrže se i oporavlja.U Atomskoj banji Gornja Trepča nadaju se da će taj gubitak nadoknaditi u nastavku sezone, a posle dvomesečne pauze, u srpsku oazu o kojoj je pohvalno pisao čak i britanski Gardijan, stižu prvi gosti.

- Nadamo se da će se sezona stabilizovati već od jula, a da će do kraja godine dostići i rekordan broj gostiju i to pre svega onih iz Srbije, čemu će doprineti i vaučeri koje dodeljuje Vlada - rekao je za RINU, Nenad Mladenović PR Gornje Trepče

Prvi gosti biće dočekani u bezbednom okruženju, tako da se proteklih nekoliko dana radilo na dezinfekciji i čišćenju banjskog prostora. Ova banjska lepotica umivena je za nove goste u poslednjim pripremama učestvovali su svi zaposleni u Specijalnoj bolnici u Gornjoj Trepči.

Atomska banja

foto: RINA

- Biće postavljene dezobarijere, na svakom ulazu će biti sredstva za dezinfekciju ruku, svaki pacijent mora da ima masku i rukavice kao i savaki zaposleni. Pacijent će posle svake terapije, recimo ako pričamo o elektroterapiji sa svime sa čime je pacijent bio u kontaktu aparatom, stolicom,. stolom biti dezinfikovano - kazala je Lidija Obradović Bursać direktorka Specijalne bolnice za rehabilitaciju.

Atomska banja

Termomineralne vode po kojima je banja poznata / foto: RINA

Banja je karakteristična po svojim termomineralnim vodama koje imaju lekovito dejstvo na nervna i mišićna tkiva. A brojni putnici namernici ovde dolaze kako bi lekovitu vodu natočili i odneli kućama, jer može da služi i za piće i za kupanje. Vekovima klima i šumovita brda čine Gornju Trepču idealnim mestom za povratak prirodi. Ova oaza zdravlja i mira Atomska banja Gornja Trepča nalazi se 130 km od Beograda na dvomeđi Čačka i Gornjeg Milanovca.

(Telegraf.rs/RINA)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima