Planina u srcu Šumadije imaće sjajnu turističku ponudu: Vizitorski centar će imati i otvorene bazene

Počela gradnja Vizitorskog centra na Rudniku

  • 0
Radovi na Rudniku foto: RINA

Polaganjem kamena temeljca zvanično je otpočela izgradnja Vizitorskog centra na Rudniku, koji će se prostirati na 533 kvadratna metra i predstavljati višenamenski, multifunkcionalni objekat, čime će biti znantno obogaćeni turistički potencijali ove planine.

- Sa ovom izgradnjom imaćemo zaokruženu i kompletnu ponudu na Rudniku i to je veliki korak napred, jer Rudnik ima mnogo toga da ponudi svim posetiocima. Vizitorski centar sastojaće se od podruma gde će biti izložena stara rakija, zatim prizmelja u kom će biti smeštene kancelarija Turističke organizacije, suvenirnica, kongresna sala i dva apartmana, dok će se na potkrovlju nalaziti tri odvojena apartmana - rekao je Desimir Ćlasan, direktor Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac.

Za izgradnju Vizitorskog centra izdvojeno je 20 miliona dinara, a planirano je da radovi bdu završeni do jula sledeće godine.

- Planina Rudnik je naša top turistička lokacija, za čiji razvoj u narednim godinama imamo velike planove. Povećanjem smeštajnih kapaciteta, steći će se uslovi za boravak većeg broja posetilaca, a uskoro se očekuje raspisivanje tendera za izgradnju otvorenih bazena ispod centra, što će biti fenomenalna ponuda za sve turiste. Za tu investiciju biće izdvojeno oko pedeset miliona dinara - izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

On je istakao da postoje i veliki planovi sa Skijalištima Srbije da se uradi staza, kako bi Rudnik postao mesto gde na odmor dolaze i brojni skijaši.

- Neophodno je uraditi i projekat vodosnabdevanja, jer bez toga nema razvoja ove planine. Od Kancelarije za javna ulaganja dobili smo novčana sredstva kako bi uradili projektnu dokumentaciju za kanalizaciju na Rudniku, ali i u okolnim selima, a sve u skladu sa projektom razvoja do 2025. godine - kazao je Kovačević.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA