• 23

Gde se nalaze najlepše plaže u Srbiji? Posetite ova 3 mesta i nećete se pokajati

Pojedina su lepo uređena i posetiocima nude mnoge zabavne sadržaje, dok su druga poznata kao raj za ribolovce i avanturiste

  • 23
Srebrno jezero

Srebrno jezero / Foto: Wikimedia/Ant83

Sigurno je da nema toga ko nije do sada uvideo da je Srbija bogata izuzetnim prirodnim lepotama. Možda je trenutno aktuelna pandemija korona virusa dobar trenutak da se sa njima upoznamo.

Ukoliko ste odlučili da ove godine letujete u Srbiji, trebalo bi da znate da se u našoj zemlji nalazi mnoštvo što prirodnih, što jezera koja su nastala veštačkim putem.

Najpoznatija su Belocrkvanska jezera, Đerdapsko, Zlatarsko i Palićko, kao i Srebrno jezero i Borsko. Treba pomenuti i Vlasinsko, Zvorničko i Belo, te jezero Gazivode.

Pojedina su lepo uređena i posetiocima nude mnoge zabavne sadržaje, dok su druga poznata kao raj za ribolovce i avanturiste.

Srebrno jezero

Jedno od jezera koje vrlo često posećuje značajan broj turista nalazi aw u blizini Velikog Gradišta. Od Beograda je udaljeno tek oko 110, a od Novog Sada oko 190 kilometara, dok ga od Niša deli oko 230 kilometara.

Površina ovog veštačkog jezera je oko 4 km², a prosečne je dubine oko 8 metara.

Besplatan parking sa dovoljno mesta se nalazi u neposrednoj blizini jezera, a ponuda smeštaja je na sasvim zadovoljavajućem nivou.

Plaža na Srebrnom jezeru je podeljena na dva dela i lepo uređena. Prekrivena je šljunkom i možete odabrati da li ćete koristiti lični ili plažni inventar koji je dostuapn, pa ćete u skladu sa time odabrati i deo plaže na kome ćete boraviti.

Na plaži možete iznajmiti pedalinu ili uživati u omanjem akva parku.

Gastronomska ponuda je takođe na zadovoljavajućem nivou.

Perucac, perucacko jezero, Bajina Basta

Perućac / Foto: Telegraf

Jezero Perućac

Pontonska plaža na ovom jezeru, koje je od odmarališta Mitrovac na planini Tari udaljeno 10-ak kilometara, posebno je interesantna i lokalnom stanovništvu, ali i turistima.

Ova plaža se nalazi pod upravom Sportsko-turističkog centra Bajina Bašta, koje i obezbeđuje spasioce.

Osim tuševa i kabina za presvlačenje, na plaži jezera Perućac se nalaze i omanji bazeni namenjeni najmlađim kupačima.

Ukoliko želite da obiđete okolinu, u toku letnje sezone je dostupna i vožnja brodom do Višegrada.

Uz samu plažu se nalazi i odličan restoran.

Belocrkvanska jezera

Belocrkvanska jezera / Printskrin: YouTube/Regionalna TV Banat Vršac

Belocrkvanska jezera

Čak 6 jezera se nalaze nadomak Bele crkve i posebno su atraktivna tokom letnjih meseci.

U okolini Glavnog jezera su dostupni mnogi sadržaji, poput skakaonica i igrališta za vaterpolo.

Na betoniranoj plaži tog jezera se nalaze i ležaljke i suncobrani, kao i tuševi.

Zanimljivo je i jezero nazvano Šljunkara, na kome se nalazi i omanje ostrvo.

Na zadovoljavajućem nivou je i gastronomska ponuda na Belocrkvanskim jezerima, a moguće je ovde i iznajmiti smeštaj.

Video: Ne znate gde ćete na letovanje: Otkrivamo vam skrivene lepote srpskih mora

(A.B./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dunav srpsko more

    gde su plaža kladovo,golubac,tekija i donji milanovac te plaže su ciste zbog hidro elktrana koje precišćavaju vodu i imaju sljuncani i peskovito dno bez mulja, upsut imaju veliku prozirnost i veliku sirinu dunava koji podseća na more,ovi gradovi imaju marine i razvijen nauticki turizam, takođe imju direkte veze kruzerima sa beogradom

  • Električar

    Zlatarsko jezero je treće po veličini u Srbiji posle Đerdapskog i jezera Perućac na Drini. Ovo jezero je plovno svojim najvećim delom a vožnja čamcem po ovom jezeru predstavlja jedinstven doživljaj. Jezero je omiljeno izletište mladih iz okolnih mesta koji spas od letnjih vrućina nalaze sunčanjem na pontonskoj plaži i plivanjem u bistroj vodi. Na obali se nalazi teren za odbojku na pesku a u Vizitorksom centru je moguće okrepiti se i popiti piće.

  • Lune

    Đerdapsko jezero raspolaže izuzetnim prirodnim bogatstvom i zadivljijućim predelima, kao i mnogim kulturno-istorijskim spomenicima. Najinteresantniji deo Đerdapskog jezera je Đerdapska klisura, čiji se pejzaž na kratkom rastojanju menja. U Golubačkoj klisuri dominira srednjovekovna tvrđava Golubački Grad, koja označava početak Nacionalnog parka Đerdap.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima