≫ 

Sve je spremno za najveću žurku na vodi: Čamci, splavovi i katamarani zaploviće Drinom

Drinska regata od 15. do 19. jula

  • 1
Drinska regata foto: RINA

Opština Bajina Bašta i Turistička organizacija‭ „‬Tara-Drina‭” ‬će ove godine po‭ ‬27.‭ ‬put organizovati čuvenu Drinsku regatu koja je najveća manifestacija na vodi u ovom delu Evrope i jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija u Srbiji.‭ ‬Uz mere preporučene od strane države i sa posebnim akcentom na bezbednost svih učesnika,‭ ‬27.‭ ‬Drinska regata održaće se u ranije najavljenom terminu od‭ ‬15.‭ ‬do‭ ‬19.‭ ‬jula,‭ ‬a veliki spust Drinom je u subotu,‭ ‬18.‭ ‬jula.

Značajan deo sadržaja manifestacije biće koncerti koji se održavaju u centru Bajine Bašte i na izletištu Rača.‭ ‬Kako kaže Dejan Mlađenović,‭ ‬direktor Turističke organizacije‭ „‬Tara-Drina‭“‬,‭ ‬otvaranje manifestacije će biti u sredu kada će publiku na šetalištu gradića u Podrinju zabavljati‭ ‬„Balašević tribute band‭“‬.

- Tradicionalno, četvrtak je vezan za Perućac i takmičenje u pripremanju riblje čorbe uz muzički program pored najkraće reke u Evropi‭ – ‬reke Godine.‭ ‬U petak će na izletištu Rača,‭ ‬pored reke Drine,‭ ‬biti održan veliki solistički koncert Ace Lukasa.‭ ‬Most fest i ove godine traje samo jedan dan i na njemu će posle bajinobaštanskog‭ „‬Shimmer”‭ ‬benda veliki koncert održati grupa Parni Valjak - kaže Mlađenović.

Drinska regata foto: RINA

U okviru programa 27. Drinske regate biće održan sedmi skup Buba kluba Srbije iz cele Srbije, ali i zemalja regiona ljubitelji ovih oldtajmera i simbola pop kulture će se družiti i svoje mezimce pokazivati svim posetiocima Drinske regate u Bajinoj Bašti.‭

- Sve dane trajanja Drinske regate u glavnoj ulici u Bajinoj Bašti održavaće se Sajam suvenira,‭ ‬domaće radinosti,‭ ‬meda i rakija uz brojne sadržaje za zabavu kao i veliki broj aktivnosti za najmlađe posetioce manifestacije - dodaje direktor TO Tara - Drina .

Ono što posebno naglašava direktor TO‭ „‬Tara-Drina‭“ ‬je akcenat na bezbednosti svih učesnika manifestacije i primena svih mera koje nalažu državni organi.‭

- Turistička organizacija je preduzela opsežne mere kako bi bezbednost na vodi bila na maksimalnom nivou,‭ ‬a pozivamo sve učesnike da se pridržavaju pravila sa kojima ćemo na vreme upoznati sve posetioce.‭ ‬Pravila će biti istaknuta na našem sajtu i društvenim mrežama,‭ ‬a biće i na bilbordima,‭ ‬posterima i flajerima Drinske regate‭ - kaže‬ Mlađenović.

Drinska regata foto: RINA

Kao i prošle godine ni na‭ ‬27.‭ ‬Drinskoj regati neće biti naplate kotizacija za učesnike spusta ali će sva plovila dobiti nalepnice za čamce sa brojevima,‭ ‬pravilnike plovidbe,‭ ‬uputstva o pravilima ponašanja i dzakove za odlaganje smeća.

Video: Srpsko selo u kome se vidi budućnost i prošlost samo ne nosite kompas

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran F

    17. jun 2020 | 18:46

    Da se održava rafting,ja bih podržao .A ovo splavarenje uz gomilu pijanih a još neplivača ne podržavam🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA