• 6

U njima je sve podređeno posetiocima: Zavirite u 3 najbolja akva parka u Srbiji

Pojedini imaju i te kako razumne cene, a odličnu ponudu...

  • 6
Jagodina, akva park

Akva park u Jagodini / Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Da ponovimo još jednom – znamo da Srbija nema more, kao što znamo da je mnogima nezamislivo da provedu letnji odmor bez uživanja u mirisu i plavetnilu primorja. Međutim, znamo i da postoji mnogo drugih načina da zaista uživate u toku leta i vi, a posebno vaši mališani.

U Srbiji postoji mnogo lepih mesta koje treba obići, u to nema sumnje, ali, to ipak nije tako atraktivno za letnji odmor.

U našoj zemlji postoji i mnogo sjajnih akva parkova, u kojima je sve podređeno posetiocima. Pojedini imaju i te kako razumne cene, a odličnu ponudu, dok ima i onih koji spadaju u skuplje, pa je potrebno pravo blago da biste jedan dan sa porodicom uživali na takvom mestu.

Sama činjenica da je u većini akva parkova zabranjeno unositi hranu i piće, značajno utiče na budžet, posebno ako su cene u njemu prilično visoke.

A kako postoji sasvim dovoljno objekata u ponudi, to bez sumnje svako može naći mesto koje mu odgovara.

Akva park Aranđelovac

U samom srcu Šumadije se nalazi hotel Izvor, a u njemu jedan od najekskluzivnijih akva parkova.

Radno vreme je od 10 do 18h, s tim da je obaveza posetilaca da 30 minuta pre zvaničnog završetka radnog vremena napuste akva park.

Cene u ovom akva parku su dostupne u nekoliko varijanti, odnosno kao dnevna, sedmična i mesečna karta, na prvom mestu. A dostupna je i mogućnost kupovine godišnje karte, ali i one koja važi 2 ili 3 meseca.

Akva park Arandjelovac

Akva park u Aranđelovcu / Printskrin: Youtube/ Paul Talpeanu

Cena dnevne karte za odrasle iznosi 3.000 RSD radnim danima, odnosno 4.000 u dane vikenda. Mališani uzrasta između 3 i 12 godina plaćaju ulaznicu radnim danima 1.500 dinara, a vikendom 2.000.

Dostupna je i opcija porodične spa karte, koja se odnosi na dvoje roditelja i dvoje dece uzrasta do 12 godina. U tom slučaju je cena 7.000, odnosno 9.000 dinara u dane vikenda.

Akva park u Jagodini

Atrakcija grada Jagodina, izuzev Muzeja voštanih figura je svakako i akva park. Osim bazena sa brojnim atrakcijama, ovde se nalazi i sasvim dovoljno ugostiteljskih objekata. A ispred samog akva park je parking prostor.

Radno vreme je od 10 do 18h.

Jagodina, akva park

Akva park u Jagodini / Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Cena ulaznice za odrasle je 500 dinara, a za decu do 12 godina je 300 RSD.

Postoji mogućnost kupovine i poludnevne ulaznice, te korišćenje bazena u periodu između 15 i 18h, kada je cena 300, odnosno 100 dinara za decu do 12 godina.

Iznajmljivanje ležaljke iznosi 100 dinara, dok je 30 dinara cena garderobe.

Mlavske terme

Na nadmorskoj visini od 170 metara i na oko 11 kilometara udaljenosti od Petrovca na Mlavi, u podnožju Homolja nalazi se akva park, jedinstven po tome što je otvoren u toku cele godine.

Osim 2 zatvorena bazena, u akva parku Mlavske terme se nalaze i 4 otvorena bazena. Jedan bazen je napunjen slanom vodom, a temperatura vode se kreće između 30 i 40 stepeni.

Svakog dana u periodu od 12 do 18 časova radi toboganski bazen.

Mlavske terme

Mlavske terme / Printskrin: Youtube/Dolga Dimitrije

Radno vreme bazena je od 10 do 20h svih dana, osim petkom i subotom, kada je akva park i wellness centar otvoren u periodu između 10 i 21h.

Cena ulaznice po osobi za dnevno korišćenje bazena iznosi 800 dinara za odrasle. Cena grupne karte je 400 RSD, koliko iznosi i cena ulaznice za decu uzrasta od 2 do 7 godina.

Ukoliko želite da koristite i usluge wellness centra, potrebno je da platite 500 dinara na dnevnom nivou, a iznajmljivanje ležaljki iznosi 100 RSD. Uslov je da kupite kartu i za korišćenje bazena.

RUC Ždrelo, u čijem vlasništvu je ovaj akva park, nudi i uslugu smeštaja u luksuznom hotelu, u čijem sklopu se nalazi i akva park Mlavske terme.

Video: Od pogleda s njih svi se zaljube u Srbiju: Ovo su najlepši vidikovci naše zemlje

(A.B./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Demi

    Cena dnevne karte vikendom 4000 din???? Nas četvoro 16000 din!!! Dodam još toliko i platim apartman 10 dana u Grčkoj!!! Sramota!!!

  • Srle

    Aranđelovački aqva park po cenama kao da je predgradje Tokia!?!

  • g

    Ako su Mlavske terme nesto najbolje sto Srbija nudi, onda smo u zescem problemu..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima