Povoljno letovanje na Zlatiboru uz nove sadržaje

Evo šta vas sve novo čeka ovog leta na Zlatiboru

  • 0
Zlatibor, hoteli , turizam, leto, planina, putovanja Foto: Shutterstock

Pogodnosti i povoljne cene, a novi sadržaji uz one koji su već poznati turistima – to su glavne odlike predstojećeg turističkog leta na Zlatiboru, najposećenijoj planini Srbije. Jednoj od retkih turističkih destinacija u širem okruženju koja se može pohvaliti da je gostima dostupna čitave godine i da svojom letnjom i zimskom sezonom, kao i velikim brojem seminara, kongresa, rekreativnih nastava u vansezoni, na godišnjem nivou ostvaruje odličnu popunjenost smeštajnih kapaciteta.

Postalo je nepisano pravilo da Zlatibor pred svaku sezonu goste dočeka novim turističkim sadržajima, tako da ta praksa neće izostati ni pred nastupajuće leto. Kraljev trg u centru planine biće u potpunosti rekonstruisan, zahvaljujući značajnim ulaganjima opštine Čajetina. Jezero je očišćeno i puniće se čistom izvorskom vodom, a ulepšaće ga raznobojne fontane postavljene duž ovog vodenog bisera Zlatibora. Turističko središte planine biće bogatije i za nove sportske sadržaje, trim staze, teretane na otvorenom. Podsećamo da je nedavno na 14. kilometru od centra, u ataru sela Dobroselica, otvoren novi tematski park „El Paso siti“, popularno nazvan kaubojski grad.

Zlatibor, hoteli , turizam, leto, planina, putovanja Foto: Shutterstock

On je retka atrakcija koja spaja dve kulture – s jedne strane reke je američki grad, a sa druge srpsko selo. Veliki broj posetilaca, pored ovog tematskog parka, u samom centru planine privlače i Dino park i Avantura park sa mnoštvom sadržaja, kako za najmlađe tako i za starije.

Tokom letnjih meseci radiće centar ''Tornik'', pa će turisti moći da uživaju u panoramskoj vožnji žičarom, da se penju uz veštačku stenu, voze bobom na šinama, zip-lajnom i tjubingom. A vrele dane mogu provesti i na nekom od zlatiborskih kupališta, kao i pored bazena na otvorenom.

Za one koji odluče da provedu godišnji odmor i raspust na ''zlatnoj planini'' hotelijeri su pripremili posebne pogodnosti, tako da se u hotelima visoke kategorije može letovati po znatno povoljnijim uslovima. Za rane rezervacije ostvaruju se popusti od 10 pa čak i do 40 procenata. Boravak u dvokrevetnoj sobi se kreće od 2.500 dinara do 8.500 dinara po osobi, sa uključenim obrokom.

Zlatibor planina, selo, seoski turizam, priroda lepota pejzaž Foto: Shutterstock

U zavisnosti od broja dana boravka takođe se mogu ostvariti određeni popusti, a za decu do 7 godina u pojedinim objektima smeštaj je gratis. Veliki broj ugostiteljskih objekata (preko 180) prima vaučere, koje gosti mogu iskoristiti za povoljnije letovanje na planini. Dnevni najam apartmana se kreće od 25 evra pa naviše, u zavisnosti od kategorije i lokacije objekta. Sve popularnija su seoska domaćinstva. Očuvana prirodna sredina, zdrava hrana, čista voda, ljubazni domaćini doprinose da gostima posebno budu zanimljiva zlatiborska sela Sirogojno, Gostilje, Šljivovica, Mačkat, Ljubiš, Golovo, koja su idealna za takvu vrstu odmora.

Sa Zlatibora se organizuju izleti, pa jej boravak na planini moguće iskoristiti i za posetu jedinstvenom Muzeju na otvorenom „Staro selo“ u Sirogojnu, atraktivnom vodopadu u Gostilju, spomeniku prirode Stopića pećini, Šarganskoj osmici, planinama Zlataru i Tari...

Zlatibor sezona foto: RINA

Poznato je da je Zlatibor od davnina prepoznat kao zdravo mesto i zahvaljujući svojim blagodetima uvek privlači one željne odmora i oporavka u prirodi. Brojne pešačke i biciklističke staze dostupne su ljubiteljima svežeg planinskog vazduha, a prostrani suvati i pašnjaci, prošarani borovom šumom, na svakog ostavljaju izuzetan utisak. Impresivni su i pogledi sa zlatiborskih vidikovaca, odakle turisti fotografišu prelepe pejzaže.

Letnjem uživanju pogoduje i to što su Zlatiborci poznati po gostoprimstvu i gastronomskim specijalitetima, što boravak na ovoj planini čini posebnim i nezaboravnim. Zlatibor je destinacija za sve generacije, ovde svako može pronaći odmor po svojoj meri.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA