≫ 

Krstarenje srpskim rekama: Uživajte u pejzažima jedinstvenih istorijskih lokaliteta naše zemlje

Čak i ako ste rođeni i živite u Beogradu, trebalo bi da njegovu lepotu upoznate i sa reka

  • 2
SRBIJA ISTOČNA TURIZAM GOLUBAČKA TVRĐAVA

Golubac / Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Nije uvek nužno da upoznajemo lepote naše zemlje na klasičan način. Budite malo inovativni, pa makar jedan deo letnjeg odmora iskoristite i da odete na krstarenje.

Iako je za sada još uvek neizvesna sudbina kruzera koji krstare Mediteranom i svetom, uvek postoji opcija da upoznate recimo Beograd sa reka iili da se uputite u istraživanje Dunava na taj način.

Dostupne su i agencijske ponude koje turistima omogućuju da krstare do Đerdapske klisure, na primer.

Upoznajte Beograd iz drugačije perspektive

 

Čak i ako ste rođeni i živite u Beorgadu, trebalo bi da njegovu lepotu upoznate i sa reka.

Poznato je da su tokom leta u ponudi krstarenja beogradskim rekama, tokom kojih se nudi prilika da sagledate Beograd i iz te perspektove.

Cena karte za krstarenje oko Beograda, koje traje 90 minuta košta 1.500 dinara za odrasle putnike. Deca do 7 godina starosti ne plaćaju kartu, a 850 dinara košta karta za decu uzrasta između 7 i 12 godina.

Na brodu se u ponudi nalazi i piće, a cene su pristupačne. Na primer, cena negaziranih i gaziranih sokova iznosi 200 dinara, dok se cene kafa kreću u rasponu od 150 do 260 dinara.

Ako želite da se osvežite pivom tokom krstarenja, cena se kreće od 200 do 280 dinara, a cena dostupnih koktela je 400 dinara.

Obično se to krstarenje organizuje u toku dana, mada postoji i ponuda za noćna krstarenja oko Beograda, što sve zavisi od trenutnog interesovanja.

SRBIJA ISTOČNA TURIZAM RASIM LJAJIĆ ĐERDAP

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Krstarenje Đerdapskom klisurom

 

Jedna od agencija koja i ovu zanimljivu turu ima u ponudi organizuje krstarenje Dunavom, a izlet je kombinacija autobuskog prevoza i krstarenja. Polasci su iz Novog Sada i Beograda.

Cena ovog jednodnevnog izleta je skoro 6.000 dinara po osobi, a podrazumeva najpre obilazak Golubačke tvrđave i odlazak do mesta Tekija. Odatle putnici kreću na krstarenje Đerdapskom klisurom. Sem Velikog i Malog kazana, videće i Trajanovu tablu, ali i Decebalovu glavu, koja se nalazi na rumunskoj strani, kao i Hajdučku vodenicu.

U programu putovanja je naveden i obilazak arheološkog nalazišta Lepenski vir, a ulaznica nije uračunata u cenu i iznosi 400 dinara za odrasle, odnosno 120 dinara za decu uzrasta do 15 godina.

Kako će celukupna ponuda krstarenja tokom pandemije korona virusa izgledati, nije još poznato, ali svakako treba znati da se u našoj zemlji nude i takve, vrlo zanimljive ture.

SRBIJA ISTOČNA TURIZAM KRSTARENJE DUNAVOM

Istočna Srbija / Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Kako se vama dopada ideja da idete na krstarenje?

 

Video: Ne znate gde ćete na letovanje: Otkrivamo vam skrivene lepote srpskih mora

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    11. jul 2020 | 11:00

    Potpuno ste u pravu.Treba da upoznamo i lepote Beograda i uopste nase zemlje.Nazalost ova korona nas obavezuje da sto vise budemo kod kuce.Mene spasava ambilife aparat za preciscavanje vazduha i alergena u zatvorenom prostoru.Tako da ce moje letovanje biti na terasi,koja je zastakljena i puna cveca.

  • Nikola

    11. jul 2020 | 06:26

    O kakvim lepotama vi pisete/pricate .?? Pa sve nase reke su dobile nazalost hidroelektrane ili planiraju da to urade . Zbogom nase reke i sve sto uz to ide

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA