≫ 

Zašto 7 dana u Vrnjačkoj Banji košta kao 10 ili 15 dana na moru?

Pre nego što počnete da čitate dalje - možda ipak bolje da sednete, za svaki slučaj...

  • 40
Vrnjačka banja Vrnjačka Banja / Foto: Wikimedia/Katarina Z

Jedna od najstarijih banja u našoj zemlji može se pohvaliti i odličnom turističkom ponudom. Od davnina je Vrnjačka Banja karakterisana kao kraljica turizma, što svakako važi i danas, ali ono što mnogi turisti navode kao veliku manu odmora u toj banji jesu cene.

Primarno se misli na cene u hotelima, koji su mahom više kategorizacije, pa sa tog aspekta možda i nije toliko čudno što se mogu čuti žalbe i na cene.

Na svu sreću, osim hotela više kategorizacije, u Vrnjačkoj Banji postoji i privatan smeštaj, koji je ipak povoljniji.

7 dana u banji kao 10 ili 15 na moru

Otprilike toliko izađe kada se preračuna. Naravno, treba uzeti u obzir i troškove puta do, na primer Grčke, ali suma sumarum, računica je otprilike takva.

Dakle, najjeftinija opcija boravka u jednom od hotela više kategorizacije u Vrnjačkoj Banji će vas koštati 859 evra, početkom avgusta meseca za dvoje roditelja i dvoje dece. A tome treba još dodati i takse u iznosu od 32 evra, što je 891 evra. Reč je o hotelu Zepter, koji ima 4 zvezdice i od centra je udaljen oko 150 metara. U navedenu cenu je uračunato 7 noćenja sa doručkom.

Sledeća opcija je hotel Slatina, u kojoj će vas to zadovoljstvo koštati nešto malo više od 900 evra. Tačnije 917 plus takse u iznosu od 14 evra.

Vrnjačka banja Foto: Wikimedia/Katarina Z

Idemo dalje... Nešto više od 1.200 evra će vas koštati 7 noćenja na bazi polupansiona u hotelu Tonanti u Vrnjačkoj Banji, koji je od centra udaljen oko 350 metara. Da budemo precizni, cena za četvoročlanu porodicu početkom avgusta je 1.225 evra plus takse u iznosu od 21 evra.

U hotelu Fontana je usluga takođe na bazi noćenja sa doručkom, a za jednu četvoročlanu porodicu, početkom avgusta meseca će 7 noćenja koštati 1.324 evra plus takse 28 evra, što je ukupno 1.352 evra. a to pomnoženo sa srednjim kursem evra na današnji dan iznosi skoro 159.000 dinara.

Vrnjačka banja Foto: Wikimedia/Ванилица

Što se tiče hotela Solaris Resort, cene su šarolike, u zavisnosti od toga da li se odlučite za uslugu noćenja sa doručkom ili polupansiona. Cena noćenja sa doručkom po osobi u porodičnoj sobi u ovom periodu iznosi 49 evra po osobi, dok je 4 evra viša cena polupansiona, odnosno 53.

Deca starosti do 7 godina ne plaćaju boravak, kao ni boravišnu taksu. Deca uzrasta između 7 i 12 godina plaćaju uslugu noćenja sa doručkom 16 evra i polupansiona 18 evra u ovom hotelu.

Video: Posebno upozorenje važi za Vrnjačku Banju

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gr

    21. jul 2020 | 19:51

    U Srbiji je visok standard,tako da to i nije skupo. Muž i žena,imaju prosecne plate po 530e. Dakle,bez problema mogu sebi priustiti 1500e za godišnji odmor u banji,u Srbiji. 2025 god ce se vec moci i na zimovanje. Tada ce prosecna plata biti oko 900e.

  • Budak

    21. jul 2020 | 21:26

    Javite im da necu da dolazim,da me ne cekaju.

  • Vesna

    21. jul 2020 | 23:08

    Pljacka! Banje nisu vise lecilista, vec privatizovani, skupi, SPA centri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA