≫ 

Odlični uslovi za pripreme sportista na zlatnoj planini

Zbog svojih prirodnih odlika, sve boljih smeštajnih kapaciteta i dobre infrastrukture Zlatibor je poslednjih godiina postao prepoznatljiv i kao sportsko-rekreativni turistički centar

  • 0
TO Zlatibor Foto: TO Zlatibor/Promo

Ovde postoje izvanredni uslovi za pripreme vrhunskih sportista, kao i za aktivnosti rekreativaca i onih koji žele da poboljšaju svoje fizičko stanje. Turistički i sportski objekti su opremljeni za boravak i pripreme čitavih sportskih timova i ekipa.

Kada se kaže Zlatibor, misli se na zdravlje. Poznati srpski pesnik Jovan Dučić, govorio je: Ko nije bio na Zlatiboru taj ne zna šta je zdravo mesto. Idealna nadmorska visina, karakteristična vazdušna strujanja, kontinentalna i mediteranska, umerena klima i prijatan ambijent glavni su razlog što, iz godine u godinu, sve veći broj sportskih ekipa upravo na Zlatiboru sprovodi bazične pripreme.

TO Zlatibor Foto: TO Zlatibor/Promo

Pored prirodnih lekovitih svojstava: čist i suv vazduh, nizak vazdušni pritisak i velika insolacija od preko 2.000 sunčanih sati godišnje, Zlatibor trenutno raspolaže sa sedam fudbalskih terena i velikom sportskom halom koja zadovoljava svetske standarde za sportove u dvorani. Pored fudbalskih terene, sportistima su na raspolaganju i teniski, košarkaški tereni, otvoreni i zatvoreni bazeni, dobro opremljene teretane i spa i velnes centri u hotelima. Na nekoliko kilometara od turističkog centra Zlatibor, u Čajetini nalazi se još jedna zatvorena sportska hala, koja je na raspolaganju domaćim i inostranim sportistima.

Veliki broj sportskih terena omogućava da timovi neometano sprovode svoje treninge, ali isto tako i da se odigra veliki broj pripremnih utakmica. Tereni su iz godine u godinu sve bolji i kvalitetniji, što ističu i sportisti i treneri koji su imali prilike da treniraju na planini.

Ove godine svoje visinske pripreme prvotimci fudbalskog kluba „Partizan“ odradiće upravo na Zlatiboru, gde je planirano da odigraju tri pripremne utakmice, od kojih će jedna biti sa ekipom Zlatibora. Na pripreme su stigli i fudbaleri “Borca” iz Banja Luke, fudbaleri FK „Metalac“, „Proleter“ iz Novog Sada i FK „Rad.“

Na fudbalskim terenima „Švajcarija“ pripremali su se i fudbaleri subotičkog „Spartaka“ i fudbalskog kluba „Inđija“ a polovinom meseca će na terenima „Sportskog centra Čajetina“ trenirati i beogradski „Čukarički“.

Osim fudbalskih klubova tokom juna meseca pripreme na Zlatiboru sprovela je i ženska seniorska košarkaška reprezentacija, koja tradicionalno svake godine boravi na zlatnoj planini.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA