Vrnjačka banja puna gostiju uprkos vanrednoj situaciji: Hoteli puni, najavljene velike grupe turista

Svi su zadovoljni posetom

  • 6
Vrnjačka Banja

foto: RINA

Iako je na snazi vanredna situacija zbog epidemije korona virusa, u Vrnjačkoj Banji trenutno boravi oko 6.000 gostiju, što je za 20 odsto menje nego u istom periodu prošle godine.

U Turističkoj organizaciji, ali i hotelijeri, s obzirom na okolnosti, zadovoljni su posetom, očekujući da će se sa normalizacijom epidemiološke situacije broj turista u kratkom roku povećati za 10 odsto.

- Popunjenost hotela je na nivou od 80 odsto što je odličan pokazatelj. Ovakva poseta u nepovoljnoj situacija je i rezultat velikog broja izdatih vaučera koji se realizuju u domaćoj radinosti. Inače, u svim objektima su preduzete epidemiološke mere. U hotelima stolovi su odvojeni pleksiglasom, hranu sa švedskih stolova služe konobari, ulazi u hotele su dezinfikovani, a osoblje radi sa maskama i zaštitnim rukavicama - kaže Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja.

Vrnjačka Banja

foto: RINA

Prema njegovim rečima kulturnu ponudu Vrnjačke Banje u julu i avgustu predstavljaće pozorišne predstave, izložbe, književne večeri, zatim Internacionalni festival pozorišta u amfiteatru ,,Danilo Bata Stojković“, LOVE FEST i Festival filmskog scenarija i druge manifestacije čiji će format biti prilagođen epidemiološkoj situaciji u Vrnjačkoj Banji i okruženju.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    28. jul 2020 | 13:46

    Da Vrnjacka Banja je vodeca Banja Kontinentalnog turizma u ovom delu EU. Sigurno je to, pogotovo unazad pet godina jada je izgradjwno oko deset vrhunskih hotela. Plus, Vile sa postojecim oko 100?! Tu je domaca radinost, pa sve ukupno moze da primi oko 30.000 gostiju sa okolinom?! Banja je postala prava prirodna oza mira i spokojstvo za uzivanje. Tu su i olimpijski bazen i jos deset za pliva e?! Sportski tereni za razne sportove, kao velelepna sportska hala,, Vlade Divac,,?! Tri mineralna prirodna izvora. Cuveni,, Merkur,, specijalna bolnica, koja se moze meriti sa svima u svetu. Kroz samu Banju protivu i dve Gocke recice koje daju prirodan dah i povetarac sa Goca u ove sparne dane.Pored svega, tu su i bogata kulturno-sportska zbivanja za svaciju dusu.Mora se priznati, bez dobrog domacina ni celjad nema napredak. Taj napredak se svakako pripisati najmladjem predsedniku opstine u Srbiji Bobanu Djurovicu.Jednostavno, Djurovic je vaskrsnuo Vrnjacku Banju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA