≫ 

Besplatan odmor na Drini: Brčkanje u bazenima na obali, uživanje pod brezama i žurke na mesečini

Fantastična plaža Tropski bar

  • 3
Drina odmor Fotografije: D.G.

Od Loznice do ušća u Savu na Drini nema ni jedne uređene plaže. Ipak, u letnjim mesecima veliki broj ljudi pronalazi osveženje na obali reke, u njenim brzim  talasima,  otokama koje ostaju kada napusti deo korita i basenima nastalim posle eksploatacije šljunka i peska.

Drina odmor Fotografije: D.G.

Uređenje kupališta nije u planovima lokalne samouprave, delom zbog skromnog budžeta, a više što su ovdašnji turistički radnici svesni da "krivu Drinu" ne mogu da isprave. Reka, naime, često menja svoj tok u "starom" i "novom" koritu, odronjava obalu i plavi kada je visok vodostaj, pa se svake godine "divlje" plaže premeštaju. Sve to, međutim, ne smeta najvećim zaljubljenicima u reku koji, na 20 kilometara dugom toku kroz Mačvu, ipak uspevaju da pronađu svoj kutak za opuštanje i odmor.

Drina odmor Fotografije: D.G.

Mladima je omiljena destinacija javna plaža "Tropski bar", na najuređenijem delu obale, u Badovincima, ispod Pavlovića mosta koji spaja Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. U prelepom ambijentu na obali Drine, sa puno zelenila, uređenom kamenom obalom i stazom za šetnju, preduzimljiva braća Marko i Miloš Petrušić su sagradila bazene i osmislila jedinstvenu ponudu za goste svih uzrasta. Reka, muzika, priroda, hladno osvženje, brza hrana - sve na jednom mestu.

- Kada smo pre četiri godine ovde kupili plac imali smo ideju da tokom leta na otvorenom organizujemo žurke i mladima ponudimo letnju varijantu diskoteke. Ali je tako bilo samo prve godine. Već naredne smo na obali sagradili dva bazena, za decu i odrasle. I nama je izgledalo pomalo suludo što gradimo bazene pored reke, ali se ispostavilo da je upravo to nedostajalo da u baru imamo više gostiju. Drina je, naime, na ovom mestu veoma duboka i mnogi nisu smeli zbog toga da ulaze u vodu. Pre dve godine sagradili smo još jedan bazen za odrasle, a na obali su i tuševi i ležaljke -  kaže Marko Petrušić.

Drina odmor Fotografije: D.G.

Provesti dan na Drini, a ne pokvasiti se, sada je praktično nemoguće u svakoj varijanti - u bazeni ili u reci, do koje preko uređene kamenite obale vode staza i stepenice.  

Za brčkanje u bazenima i odmor u hladovini nećete ništa platiti. Boravak je besplatan, a piće i hrana su dostupni po pristupačnim cenama. Od jutra do večeri na ovom svojevrsnom letnjikovcu borave i porodice sa malom decom. Odmah pored je uređeno odmorište "Drinska oaza", uređeni prostor sa klupama i stolovima pod brezama i vrbama. Idealno za  šetnju pored reke i porodični odmor. Po volji, strastveni pecaroši ovde mogu da okušaju i ribolovačku sreću.

Drina odmor Fotografije: D.G.

Uveče je drugačije. Sa obale se šire pozitivne vibracije na talasima muzike. Zbog romantičnih DJ žurki, brojnih zabavnih programa i kupanja na mesečini ova jedinstvena javna plaža je omiljena destinacija velikom broju mladih.

(D.Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mide

    11. avgust 2020 | 16:50

    Narod izludeo, svi hrle na neke odmore i žurke, valjda beze od realnosti , glumata se da se svi od posla ubiše pogotovu ovi sa " Državnog posla" .

  • Hm

    11. avgust 2020 | 16:31

    Sta? Znaci smeju da se prave zurke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA