≫ 

Misterija Najdanovih krugova, izvora čudesne energije u srpskom mestu: Ovo je tačna lokacija

Najneverovatnije mesto se nalazi baš u Srbiji

  • 4
Mala Krsna foto: printscreen/youtube/Foto radovi

Često se u šali ranije govorilo za nekoga ko je dugo putovao, pa zakasnio da je sigurno putovao preko Male Krsne. Inače je u pitanju važno železničko čvorište u našoj zemlji, a mesto se nalazi u blizini Smedereva.

Ipak, iako su mnogi čuli za ovo mesto, retki su oni koji su upoznati sa Najdanovim krugovima.

Prirodni fenomen u Maloj Krsni

Ljuubitelj radiestezije, penzionisani opštinski činovnik, Najdan Rakić, inače rodom iz Bele Palanke se bavio istraživanjima zračenja i energije uopšte. Slučaj je hteo da upravo on otkrije prirodni fenomen, koji će kasnije proslaviti Malu Krsnu.

U blizini svog rodnog mesta je 1991. godine uz pomoć specijalnih uređaja otkrio mesto sa izuzetno jakim pozitivnim zračenjem. Deset godina kasnije je taj svoj pronalaz zaštitio pod nazivom Eliksirni krugovi u Zavodu za intelektualnu svojinu.

Smatrao je da boravak na tom mestu ima izuzetno pozitivan uzticaj na imuni sistem i da na taj način utiče na izlečenje od mnogih boljki.

Zatim su ga istraživanja odvela do Male Krsne, nadomak Smedereva i to pravo u dvorište meštanke, Jelke Petrović. Tako jako zračenje je Najdan Rakić detektovao ispod drveta smokve u njenom dvorištu, pa je po odobrenju vlasnice tu ucrtao krugove. Ukoliko osoba stoji određeno vreme na tačno označenom mestu, trebalo bi da oseti sve blagodeti pozitivnog Zemljinog zračenja.

Sudbina Najdanovih krugova

U početku su mnogi bili fascinirani ovim fenomenom i dolazili su kako bi se uverili u čudo. Najpre stidljivo, a onda je sve više i više ljudi kako iz Srbije, tako i iz zemalja regiona posećivalo Malu Krsnu, ne bi li nakon boravka na tačno ucrtanom mestu osetili boljitak.

Baš zato što su mnogi osetili blagodeti Najdanovih krugova, ovo mesto je ponelo epitet suve banje.

I kako to obično biva, zavist i ljubomora su se javili kod meštana, jer se i turizam polako razvijao. Zato su došli na ideju da oni jednostavno iscrtaju krugove na drugom mestu i tako privuku više turista.

Suvišno je reći da su mnogi meštani počeli da uređuju svoje kuće za iznajmljivanje prenoćišta, a u okolini Jelkine kuće i Najdanovih krugova su se pojavili i objekti različite namene.

Tako je polako ali sigurno broj posetilaca počeo značajno da opada. Tek retko ko danas poseti ovo čudotvorno mesto, kako bi osetio sve blagodeti neverovatno jakog pozitivnog zračenja.

Video: Priđu i kažu Dođi da ti vračam, a onda ti oduzmu bogatstvo, ugled, život

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kika

    21. avgust 2020 | 10:32

    Sve je to jedna ogromna laz. Kazem ja koja je isla i apsolutno se nista nije dogadjalo.

  • Naj dan

    21. avgust 2020 | 10:58

    Nase staro i skoro zaboravljeno musko ime Najdan

  • Ivan

    21. avgust 2020 | 11:19

    Odu bolesni pa posle krugova idu u hitnu.... Toliko.. Koliko ih izlece..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA