Zlatibor, omiljena letnja destinacija

I ovog leta Zlatibor je među najtraženijim turističkim destinacijama za odmor

  • 41
To ZLatibor Foto: TO Zlatibor/Promo

Svež i čist planinski vazduh, prostrani pašnjaci i proplanci idealni za duge šetnje, odlični smeštajni kapaciteti, mogućnost obilaska mnogih turističkih atrakcija samo su neki od razloga zašto gosti rado dolaze na zlatnu planinu i baš ovde provode svoj odmor i slobodne dane.

To ZLatibor Foto: TO Zlatibor/Promo

- Koliko god puta da boravite na Zlatiboru, uvek ćete naći neki neotkriveni deo planine i novi turistički sadržaj. Ovog leta viđali smo turiste na mestima koja su bila poznata samo lokalnom stanovništvu. Boravak u prirodi, pored reke ili jezera uz miris borove šume su pravi izbor u ovim letnjim mesecima - rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović. On je dodao da je ove godine počeo sa radom kaubojski grad „El Paso City“ koji je udaljen od centra Zlatibora samo 14 kilometara i nalazi se u ataru sela Dobroselica. U ovom turističkom kompleksu možete videti indijansko selo, kaubojski grad, ali isto tako i srpsko selo sa malom crkvom.

To ZLatibor Foto: TO Zlatibor/Promo

Živanović je istakao da se sa Zlatibora organizuje deset jednodnevnih izleta, pa se mogu obići prirodne atrakcije poput vodopada u Gostilju, Stopića pećine, ali i upoznati kulturno nasleđe ovog kraja, Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu, brojne crkve i manastiri. Direktor Turističke organizacije Zlatibor napominje da gosti mogu posetiti kameni most Prerast u Dobroselici, ili crkvu brvnaru u selu Jablanici posvećenu Presvetoj Bogorodici, skrivenu u borovoj šumi ili Ribničko jezero, koje iako veštačko predstavlja pravu prirodnu oazu u kojoj uživaju mnogobrojni posetioci. Zahvaljujući gondoli koja će uskoro biti puštena u rad, sve lepote Ribničkog jezera moći će da se vide i sa visine, a upravo ovde će se nalaziti međustanica zlatiborske Gold Gondole koja će povezati turistički centar Zlatibor sa ski centrom Tornik.

To ZLatibor Foto: TO Zlatibor/Promo

- Često nam zameraju da je Zlatibor suviše komercijalizovan, ali ovde je ogromno prostranstvo, a mogućnost za uživanje u netaknutoj prirodi zaista raznovrsna - kaže Vladimir Živanović i dodaje da je veliko interesovanje za vožnju kvadova, jahanje konja, za upoznavanje Zlatibora iz jednog drugog ugla. Ove godine ogromno interesovanje je za smeštajem u seoskim sredinama, pa su kapaciteti gotovo do septembra popunjeni.

To ZLatibor Foto: TO Zlatibor/Promo

Živanović je naglasio da se na Zlatiboru preduzimaju sve propisane preventivne mere kako bi se sprečilo širenje epidemije koronavirusa.

- Kompletna turistička privreda Zlatibora i lokalna samouprava Čajetine vode maksimalno računa o bezbednosti turista i meštana. Zlatibor važi za bezbednu destinaciju i do sada, osim par sporadičnih slučajeva, nije bilo infekcije među turistima - rekao je Živanović. Hoteli su smanjili svoje kapacitete kako bi se izbegla gužva u njihovim objektima, a u restoranima i kafićima je obavezno poštovanje socijalne distance, svakodnevno se dezinfekuju ulice, parkovi i javne ustanove. Otkazane su sve manifestacije i koncerti, tako da je opasnost od zaraze svedena na minimum.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB IN CG

    19. avgust 2020 | 14:09

    A u sred sezone jezero i okolina su i dalje gradilište kao pre 3 meseca, toliko o njihovoj posvećenosti turistima... Kakva prestonica turizma, CIRKUS...!!!

  • Mimi

    19. avgust 2020 | 13:18

    Vi sto pljujete po Zlatiboru i niste videli dalje od autobuske stanice na istom prosetajte kilometar dalje predivno je ima toliko stvari prelepo je za setnju ima jezera i kupalista mnogo a vi dodjete u centar kod jezera i mislite to je Zlatibor

  • Mila

    19. avgust 2020 | 15:45

    Zgrade,da ne kazemo solteri..uzas al za novav sve bas sve u srbiji prodaj nivu ,kucu investitorima..tako smo sve za pare prodali i firme i zemlju...takvi smo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA