≫ 

"Srpski Tajland": Da li ste čuli za malo egzotično ostrvo koje je udaljeno 80 km od Beograda?

Upoznajte ostrvo Ko-Čang

  • 0
Sremski Karlovci Foto: Shutterstock

Iako trenutno nismo u mogućnosti da putujemo na daleke egzotične destinacije, kao što su Tajland, Indonezije ili Maldivi, u blizini Sremskih Karlovaca, krije se jedno ostvro na Dunavu koje nosi Ime Ko-Čang po njemu sličnog tajlandskog ostrva.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Ema Kaplani (@emakaplani) дана

Ovo malo ostrvo ne nosi slučajno nadimak "Srpski Tajland": Peščana plaža i netaknuta prioda koja podseća na džunglu zaista će vam dočarati osećaj da ste na nekoj egzotičnoj destinaciji kraj mora.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели aleksandar tašić (@putriota) дана

Ove sezone se znatno više turista uputilo na ovu detinaciju, ali nadajmo se da veća posećenost neće narušiti mir i lepotu koju ovo ostrvce nudi.

Ostrvo, takođe poznato kao "Dunavrski Maldivi" malo koga će ostaviti ravnodušnim, jer njegova zapanjujuća priroda i prijatna voda Dunava očara sve posetioce koji zalutaju u ovu oazu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели 𝐍𝐎𝐕𝐎𝐒𝐀𝐃𝐒𝐊𝐈 𝐑𝐄𝐏𝐎𝐑𝐓𝐄𝐑 (@novosadskireporter) дана

Na ostrvu ćete pronaći nekoliko barova i kafića u kojima možete potpiti kafu, pivo ili koktel dok uživate u zalasku sunca.

Kako do ostrva?

Prevoz do ovog ostrva je omogućen isključivo čamcem, oni vas čekaju pored hotela "Dunav" u  Sremskim Karlovcima. Vožnja traje oko 10 minuta, a cena prevoza je između 150 i 200 dinara.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Marija Stojanović (@marisa_st) дана

Ukoliko ste raspoloženi za kampovanje mesto za šator košta 100 dinara tokom radnih dana, ili 200 dinara tokom vikenda, po osobi. Plaćanje kamp mesta uključuje korišćenje: kamp mesta za šator, sudopere sa tehničkom vodom, tuš kabine, upotrebu toaleta, punjenje laptopa ili telefona.

Ne brinite, ukoliko želite da pre nego što padne mrak napustite ostrvo to je moguće upravo sa čamcima, ali vodite računa jer poslednji polaze nazad do hotela "Dunav" oko 20 časova. Takođe, ako ste se automobilom uputili ka Sremskim Karlovcima, kod pomenutog hotela čeka vas parking koji košta 200 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA