≫ 

Prelepo jezero koje se nalazi na samo sat vremena od Beograda, a mnogi nikada nisu čuli za njega

Prredstavlja pravi mali raj za sveljude koji su u potrazi za odmorom i mirom

  • 6
Jezero Duboki potok, Barajevo Duboki potok / Foto: Wikipedia/Pantic Marko

Beograd krije mnoga interesantna mesta za istraživanje, ali za odmor je mnogo bolje odlučiti se za okolna mesta u kojima vladaju tišina i mir.

U okolini Beograda možete pronaći mnoga izletišta sa fantastičnom, čistom i netaknutom prirodom koja pruža trenutke spokoja, a mi vam sada otkrivamo naš predlog za odmor.

Ukoliko ste rešili da se ovog leta okupate i odmorite na nekom od naših kupališta, možda je vreme da razmislite o poseti jezera koje se nalazi na samo sat vremena vožnje od Beograda.

Jezero Pecaroški raj ili Duboki potok je formirano u novije vreme, nastalo je 1990. godine izgradnjom brane koja je blokirala Duboki potok, po čemu je jezero dobilo ime.

Oivičeno gustim šumskim pojasem koji je ispresecan brojnim manjim izvorima i potocima i predstavlja pravi mali raj za ljude koji su u potrazi za odmorom i mirom.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Анђела Љубисављевић (@andjelalj) on

Od centra Beograda do Barajeva ima oko 30 kilometara, a dostupna je i opcija prigradskog autobuskog prevoza, u slučaju da nemate automobil.

Jezero poznato kao Duboki potok se nalazi na samo par kilometara udaljenosti od samog centra Barajeva i do njega postoji jasan putokaz. Prostire se na površini od oko 8 hektara.

Posetiocima je na raspolaganju šljunkovita plaža

Mesto nije toliko urbanizovano, što, s jedne strane, podrazumeva nedostatak sportsko-rekreativnih objekata, ali, s druge strane, x nudi jedinstveni mir i opuštanje u atmosferi kojom dominira mirna čista voda, i okolna gusta šuma.

Lokalna opština Barajevo je uvela kratkoročni akcioni planza smanjenje zagađenja, čiji je cilj razvoj i očuvanje ovog prirodnog područja netaknutog za buduće generacije.

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Ivana Ilinčić (@iiwana85) on

Na jezeru, pored obale, nalazi se prijatan restoran u kojem možete uživati u lokalnim specijalitetima, a uživanje u prirodi je zagarantovano.

Iako postoje planovi za izgradnju nekih sportskih objekata na obalama ovog jezera, što bi definitivno privuklo više ljudi, takvi planovi još uvek nisu realizovani.

Ovo jezero ima lokalni nadimak - „Ribarski raj“, zbog velikog broja pecaroša koji dolaze na ovo mesto, ali vrlo je malo verovatno da ovaj nadimak neće ostati dugo nakon što broj gostiju počne da se povećava.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Mirko Luburic (@mirkoluburic) on

U svakom slučaju, savetujemo sve turiste koji traže mir i prirodu da izaberu jedan sunčan letnji dan i provedu ga na ovom jezeru.

Video: 10 destinacija u Srbiji gde možete provesti ostatak prošlogodišnjeg odmora

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA