Direktorka TOS-a otkriva kako će Mišelinove zvezdice uticati na turizam u Srbiji

Restorani u Beogradu konačno će dobiti Mišelinove zvezdice

  • 2
Mišelinova zvezdica, restoran, hrana foto: pixabay.com

Srbija postaje deo Mišelinovog kulinarskog vodiča, potvrđeno je na današnjoj konferenciji Turističke organizacije Srbije.

Marija Labović, direktorka TOS-a je najavila da će se početkom decembra saznati izbor Mišelina kada je reč o restoranima u Beogradu, ali i navela da to ne znači da se Mišlenove zvezdice neće proširiti i na druga mesta u Srbiji.

Istakla je da je to globalno najprestižniji gastronomski vodič koji postavlja standarde u gastronomiji i da je prisutan u svega 33 zemlje u svetu.

Nemaju ga ni sve zemlje članice EU, dodala je Labović.

- To potvrđuje da možemo da pariramo svetskom kvalitetu kada je gastronomska ponuda u pitanju - naglasila je Labović.

Navela je da je procena Mišelina potpuno nezavisna, da su vrlo su tajnoviti, a inspektori anonimni.

- Niko ne zna koji će biti izbor u Srbiji osim samih inspektora koji će do decembra još jednom obići destinaciju - kaže Labović.

Ona je podsetila da je u Beogradu već predstavljen turistički vodič Mišelin kao prvi korak saradnje, a da je sada drugi, značjaniji korak, ulazak u Mišlenovu gastronomsku selekciju za koju navodi da je značajna i da će da doprinese pozicioniranju Srbije kao gastronomske destinacije.

Napomenula je da Mišelinovog obeležja poboljšavaju kompletan imidž destinacije u turističkom smislu jer je, kaže, garant kvaliteta usluge koja se nudi na destinaciji.

Navela je i da smo do sada imali pozitivne reakcije stranih gostiju kada je u pitanju gastronomska ponuda u Srbiji, kao i da je gastonomska ponuda među tri najpozitivnija utiska koje su strani turisti poneli iz Srbije, pored prirode i kulturno-istorijskog nasleđa.

DIVČIBARE SRBIJA HOTEL MARIJA LABOVIĆ Marija Labović / Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Labović kaže da je mnogo primera pokazuje da su čitave lokalne zajednice prosperirale od dobijanja Mišelinovih obeležja koja utiču na komplentu industriju hrane i privredu uopšte.

- Dolazak Mišelina imaće izuzetno pozitivan uticaj na Srbiju i naše pozicioniranje kao turističke destinacije - rekla je Labović.

Navela je da u decembru, kada budu objavljeni rezultati, bićemo prisutni na svim kanalima komunikacije.

Labović kaže da Mišelinov sajt mesečno poseti 22 miliona posetilaca i da imaju preko milion pratilaca na društvenim mrežama.

Svetsko istraživanje je, kaže, pokazalo da 88,2 odsto turista imidž destinacije vezuju za gastronomiju.

Labović je rekla da blizu 20.000 restoran ima neko od obeležja Mišelina, a samo 17 odsto ima neku od zvezdica što potvrđuje da ćemo ući u izuzetnu porodicu kada su restorani i gastronomska ponuda u pitanju.

Navela je da će TOS nastaviti promotivni rad kada je u pitanju Mišelin i zahvalila ministru Ljajiću, za koga kaže da je od prvog dana podržao projekat i doprineo da imamo ovako dobar rezultat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojko

    14. oktobar 2020 | 11:24

    Ne trebaju nam te zvezdice....ovisto dodju dodju nas da gledaju ko mi sto gledamo plemena u Afriki.I gledaju restorane a 99 posto Srbije sta jede.Jedem leba zato i imam 100kila😡

  • Cica

    14. oktobar 2020 | 12:03

    Odmah se setim Kuhinje 😂Odlična serija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA