≫ 

Idealno mesto u banatskoj ravnici da provedete vikend bez stresa

U selu Šušara, u Deliblatskoj peščari, možete da uživate u predivnoj prirodi i raskošnim ukusima domaće trpeze

  • 6
Kaštel Marijeta Kaštel Marijeta

Da nema interneta, vrlo je verovatno da mnogi od nas ne bi bili upoznati sa nekim od fenomenalnih mesta koja postoje u našoj zemlji.

Slučaj je hteo da i Katarina Blažić na taj način sazna za selo Šušara u Banatu i za smeštajni objekat koji u njemu postoji. Nakon što je na jednoj društvenoj mreži videla fotografije, ostala je fascinirana ovim objektom i odlučila sa suprugom da ga poseti.

U neposrednoj blizini Vršca se nalazi selo Šušara, u oblasti Deliblatske peščare, a tamo je i Kaštel Marijeta.

Uživanje u lepotama Banata

Pored toga što su vlasnici ovog objekta pravi ljubitelji prirode, oni se trude i da svakog gosta upute u tajne Deliblatske peščare, ali i njihovog sela i celog Banata.

- Ovo je jedno od najlepših mesta koje smo posetili u Srbiji. Pravo banatsko imanje u koje je uloženo mnogo ljubavi i duše. Nije to restoran u koji se dolazi na brzinu da se nešto pojede, već na ceo dan minimum, kako bi se na pravi način doživela sama peščara i taj miran život u ravnici, daleko od gradske gužve - izjavila je Katarina za Telegraf.

Kaštel Marijeta Kaštel Marijeta

A ono što je na nju ostavilo posebno utisak jeste ljubaznost domaćina i upoznavanje svakog od gostiju, ko je za to bio raspoložen, sa rezervatom prirode i sa okolinom samog objekta.

Svim gostima je omogućeno da koriste i uslugu prenoćišta ako žele, a u lokalnom restoranu imaju priliku da uživaju u ukusima domaćih proizvoda i vojvođanskih specijaliteta.

Kaštel Marijeta Kaštel Marijeta

Upoznavanje sa prirodom

Ne samo da na ovom mestu ljudi mogu da uživaju u vrhunskim specijalitetima i odličnom smeštaju, već im domaćini nude mogućnost i da upoznaju lepote same peščare, ali i okoline. Osim mogućnosti da posete kanjon reka Karaš i Nera, gostima je na raspolaganju i mogućnost da posete prelepi Vršac, kao i obližnju Deliblatsku peščaru, a na samo oko pola sata vožnje od ovog objekta se nalaze i Vršačke planine.

Kaštel Marijeta Kaštel Marijeta

- Što se tiče samo kaštela, ne znam da li je lepši on, atmosfera ili hrana. A o okolini da i ne govorimo, istakla je Katarina.

Za sve ljubitelje prirode, ali i zanimljivih mesta, ovo bi svakako trebalo da bude jedna od obaveznih stanica u našoj zemlji.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lejla

    30. oktobar 2020 | 19:05

    Vojvođani su posebni, blagi i pitomi ljudi...

  • Živojin Reljin Kikinda

    30. oktobar 2020 | 19:38

    Drago nam je što opisujete Vojvodinu ovaki lepu kao što jeste .kod nas ima puno nacija , čak i u vreme rata bili smo složni Hrvati Bosanci Slovaci Česi Mađari Rus itd svi smo složni Mi Srbi iz Vojvodine smo drugačiji od ostali .

  • Miloš

    30. oktobar 2020 | 18:32

    Kakav je to odmor na ravnici?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA