≫ 

3 manje poznata akva parka u Srbiji: Nude mnoštvo sadržaja i nisu papreno skupi kao ostali

U Srbiji ima dosta akva parkova i mnogi od njih su na glasu. Međutim, ima i onih koji su poznati najpre na lokalnom nivou i vredi ih posetiti

  • 5
Akva park u Jagodini Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Istini za volju, akva parkovi i brojni sadržaji koje nude ne mogu u potpunosti da zamene odlazak na more. Ali ipak to i nije tako loša varijanta. Posebno u toku vrelih letnjih meseci.

Neki od njih, nude mogućnost korišćenja sadržaja i u toku godine, pa se smatraju odličnom opcijom za kraći predah.

Pored onih, za koje su gotovo svi čuli, u Srbiji postoje i akva aprkovi, koji su uglavnom poznati mahom na lokalnom nivou. A ovo se samo neki od njih.

Akva park Podina

Kompleks bazena udaljen oko 1,5 kilometara od Sokobanje, zvanično je počeo sa radom još 2012. godine. Zauizima površinu od 16.000 m² i osim poluolimpijskog bazena, sadrži i bazene za decu i odrasle. Tu je i bazen sa tri tobogana, koji je posebno atraktivan za mališane.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели SRC Podina Sokobanja (@aquaparksokobanja)

Tokom sezone 2019., cena celodnevne ulaznice za odrasle je iznosila 450 dinara, dok su deca uzrasta do 12 godina plaćala 100 dinara manje. Besplatan ulaz su imala deca uzrasta do 2 godine. Cena poludnevne ulaznice radnim danima je za odrasle iznosila 350 dinara, a za decu do 12 godina 250 dinara.

Akva park Doljevac

Na jugu Srbije, u blizini naplatne stanice u Doljevcu, nalazi se ovaj akva park. Može se pohvaliti sa četiri bazena sa toboganima. Dužina najvećeg tobogana je oko 100 metara.

U ovom akva parku se nalazi i poluolimpijski, ali i bazen namenjen deci, te bazen sa veštačkim talasima i onaj, namenjen najmlađim posetiocima, u kome mogu da uživaju u trambolini.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Akva Park Doljevac (@akvaparkdoljevac)

Tokom prethodne sezone je cena celodnevne ulaznice za odrasle iznosila 310 dinara. Deca do 7 godina mogu besplatno da uđu u ovaj akva park, a cena ulaznice za decu do 12 godina je iznosila 210 dinara.

Akva park Vidik

U okviru istoimenog odmarališta u Lazarevcu od 2015. godine postoji i akva park. Osim otvorenih bazena, u ovom kompleksu postoji i wellness centar, u okviru koga se nalaze i dva zatvorena bazena.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Aqua Park Vidik (@aquaparkvidik)

Za goste odmarališta „Vidik“ je potpuno besplatno korišćenje svih sadržaja.

Što se cena tiče, ranije je celodnevna ulaznica za odrasle iznosila 500 dinara. Mališani uzrasta do 5 godina ulaze besplatno u akva park, dok su oni uzrasta do 12 godina plaćali celodnevnu ulaznicu 300 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Britva

    16. april 2021 | 20:46

    Akva park podina nije udaljena od soko banje nego je u sokobanji i nalazi se na podini a od centra je 10min pesaka...

  • Vuk

    17. april 2021 | 14:40

    Akva park u Sokobanji je fenomen lepote, divote i ćistoće, bio sam od otvaranja tri puta, išao bi i ove godine ako situacija bude dozvoljavala. DIVNO JE, PRELEPO!!!

  • Lav

    17. april 2021 | 11:00

    Ima dobar akva park u Jakovu..odmah iza Surcina..bio sam sa klincima..uzivali smo..pozzzz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA