≫ 

Ljubitelji pecanja pažljivo biraju lokacije: Najbolje su one na kojima je mir i gde je odličan ulov

U našoj zemlji postoji mnogo odličnih mesta za pecanje

  • 2
Pecanje, pecaroš

Foto: Pixabay/artyangel

Ukoliko upitate nekoga, ko se pecanjem bavi iz čistog zadovoljstva, koje je mesto, po njegovom mišljenju, najbolje za pecanje, vrlo verovatno ćete dobiti očekivani odgovor.

Skoro svaki pecaroš najboljim karakteriše ono mesto, na kome se on oseća prijatno. Međutim, ima i onih, koji ocenjuju da je najbolje mesto baš ono, na kome su imali i najbolji ulov.

I ne može se reći da nisu u pravi i jedni i drugi.

Jezera za pecanje

 

Obično ribolovci biraju mirna, izdvojena mesta za pecanje. Nekako se u tu priču najbolje uklapaju jezera, posebno kada se bave sportskim ribolovom, odnosno kada im je to hobi.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Gde na pecanje? (@gdenapecanje)

 

Ali ako se neko bavi takozvanim privrednim ribolovom, onda mora znati da su tada u opticaju samo tri reke. Naime, na rekama Dunavu, Savi i Tisi je u našoj zemlji jedino dozvoljena takva vrsta ribolova.

Na zadovoljstvo svih, kojima je ribolov hobi, lokacija koje se mogu smatrati najboljima, kada su u pitanju jezera, u našoj zemlji zaista ne manjka.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Gde na pecanje? (@gdenapecanje)

 

Da li će to biti Zlatarsko ili jezero Uvac, odnosno jezero Perućac, na primer, nije toliko važno. Mnogo je važnije da ribolovac odabere mesto koje mu najviše odgovara i na kome će se osećati prijatno, te moći da uživa u miru i tišini. Ulova svakako neće biti malo, samo ako bude strpljiv.

Pojedinim pecarošima su zanimljiva i Belocrkvanska jezera, kao i mnoga druga znana i manje znana jezera po celoj Srbiji.

Pecanje na rekama

 

Ne može se prenebregnuti bogatsvo naše zemlje i po pitanju vodotokova. Zato i ne čudi što mnogi robolovci vole da pecaju na Dunavu, Savi ili Tisi, ali i na Moravi.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Gde na pecanje? (@gdenapecanje)

 

Međutim, ne peca se samo na velikim rekama, već i na njihovim pritokama, ali i u kanalima i barama, te u rukavcima. Upravo tamo gde ribolovac proceni da je njegovo idealno mesto.

Mada, koliko god dobru opremu imali i izabrali dobro mesto, svi oni su svesni da je najbitnije da budu strpljivi i sačekaju pravi trenutak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    18. april 2021 | 09:51

    Mogli bi malo da pisete i o krivolovu...

  • Dule

    18. april 2021 | 14:15

    Mogli bi da pisete o ugrozenosti Knickog jezera od strane vikendasa jer su preplavili i nemoze se cak prici do vode a o smecu da ne pricamo. Dali ti ljudi imaju dozvole za gradnju i dali placaju porez na imovinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA